Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

wouter_demuynck.jpg

Wouter Demuynck

Consultant / trainer

+32 478 50 12 54


Actief vanuit

Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen

Thema's

Ecologische transitie, Governance, Innovatie, Strategisch management, Verandermanagement

Over Wouter

Wouter Demuynck is Change Driver bij GRUUND. Hij ondersteunt organisaties in verduurzamingstrajecten.

Wouter vulde zijn ingenieursstudies aan met verschillende master- en post-academische opleidingen. Deze continue kennisverdieping ondersteunde de ontwikkeling van zijn loopbaan in de bouw-, energie- en vastgoedwereld. Zijn passie voor duurzaamheid in alle mogelijke domeinen groeide gaandeweg en was steeds nadrukkelijker aanwezig in zijn dagelijkse professionele praktijk. De immense uitdagingen waar onze samenleving en het bedrijfsleven voor staan, overtuigden hem om zich helemaal op ecologische transitie toe te leggen.

Enkele recente internationale opleidingen met focus op sustainability brachten hem in contact met de Future-Fit methodologie, waarvan de hoge ambities en de sterke wetenschappelijke onderbouw hem meteen overtuigden. Wouter is Future-Fit Certified Professional, adviseert internationale organisaties op strategisch niveau en overspant hierbij alle duurzaamheidsdomeinen die zowel betrekking hebben op de planetaire 'bio-fysische' domeinen (energie, water, circulaire economie, koolstof LCA, grondstoffen, …) als op de 'sociale fundering' en bestuurlijke aspecten (ESG).

Wouter zoekt in zijn praktijk bewust de breedte op over diverse sectoren, gaande van de productieomgeving, de bouw- en vastgoedwereld tot social profit. Hij is een gewaardeerd spreker en brengt zijn dynamiek graag over als bestuurder bij organisaties als Energent, Community Land Trust Gent en Circular.

Binnen ons Groeilabz-aanbod is Wouter één van de begeleiders van het Bootcamp 'Eco-leiderschap 2030: maak de ecoswitch met jouw onderneming'.

Referenties

GRUUND bood al trajectbegeleiding rond verduurzaming bij CIRIL, Carbon Accounting, Delta Light, Upgrade Estate, Zabra,.... Daarnaast verzorgde Wouter ook al workshops bij Verso en VOKA.


 Website


Terug naar expertenoverzicht