Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

PeterBosmans.png

Peter Bosmans

Consultant / trainer

+32 2 500 53 08


Actief vanuit

Brussel

Thema's

Governance

Over Peter

Peter heeft al meer dan 25 jaar ervaring in organisatieontwikkeling. Hij is sedert jaar en dag verantwoordelijke van één van de eerste erkende adviesbureaus voor sociale economie in Vlaanderen (2001): Febecoop Adviesbureau.  

Rond het thema 'goed bestuur' heeft hij bij sociale organisaties van divers pluimage, kampend met de meest uiteenlopende problematieken en zelfs in crisissituaties met succes adviesopdrachten uitgevoerd. Tevens is hij auteur van diverse publicaties rond goed bestuur maar vooral is hij ervaringsdeskundige: bijna dertig jaar is Peter bestuurder van diverse sociale organisaties

Hij kent het thema goed bestuur niet alleen vanuit 'de handboeken' en zijn adviespraktijk maar vooral vanuit de eigen ervaring. Hij weet dus uit goede bron dat zelfs de beste organisaties vroeg of laat worstelen met de wisselwerking tussen hun bestuursorgaan, dagelijks bestuur, leidinggevenden en eventueel andere belanghebbenden. Meestal wanneer de marsrichting en de onderlinge taakverdeling onduidelijk zijn.

Dankzij zijn procesbegeleiding krijgen alle betrokkenen (bestuurders, management, directiecomité,...) inzicht in hun rechten, verantwoordelijkheden en vereiste competenties, en in de onderlinge wisselwerking tussen de beleidsorganen en de mensen die ze bevolken. Uiteraard worden die inzichten omgezet in concrete verbetertrajecten

Als het om goed bestuur gaat, is hij alleen met het beste resultaat tevreden.



 Website


Terug naar expertenoverzicht