Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Koen_De_Vidts_Zinnings_rond.jpg

Koen De Vidts

Consultant / trainer

+32 477 79 79 15


Actief vanuit

Vlaams-Brabant

Thema's

Besluitvorming, integriteit & ethiek, Governance, HR - leren en ontwikkelen, HR - teamwerking, HR - welzijn en werkbaar werk, Inclusie, Leiderschap, Strategisch management, Verandermanagement

Over Koen

Koen werkt rond het thema ethiek.

Een integriteitsbeleid dat leeft, je medewerkers die zichzelf kunnen blijven én toch ook de ethische lat hoger leggen, voor zichzelf én voor je organisatie.

Morele stress aanpakken. Mondiger worden omtrent ethische dilemma’s, zorgvuldige afwegingen maken in moreel delicate kwesties. Overtuigder en overtuigender in dialoog gaan over zaken die je rechtvaardigheidsgevoel raken.

Dat is de impact die Zinnings nastreeft.

Mensen hebben steeds meer nood aan leven en werk dat aansluit bij hun persoonlijke overtuigingen, en hun werk moet dus ook passen bij hun opvatting over rechtvaardigheid.

Verken je rechtvaardigheidsgevoel. Zinnings wil mensen leren hoe ze hun moreel buikgevoel kunnen uitdagen én hoe ze ook beter kunnen verwoorden waarom ze iets rechtvaardig vinden. En tegelijk de ethische redeneervormen bij anderen herkennen om een constructieve dialoog te durven aangaan.

Kennismaken en oefenen met enkele van historische ethische concepten helpt ze daarbij. Het blijkt uiteindelijk bevrijdend te zijn omdat het de morele stress rond delicate kwesties vermindert, zowel privé als op het werk. Het is ook een goede insteek om in een organisatie extra betrokkenheid te creëren door een ethische upgrade van persoonlijke competenties, missie, gedragscodes of beleid.

En zo moet uiteindelijk iedereen zin krijgen om de ethische lat hoger te leggen, tegelijk wat milder te zijn tegenover zichzelf én anderen, en zo “zin in zinderend zinnigs” te hebben.

Koen werkt rond ethiek in workshops, opleidingen, advies, tevredenheidsonderzoeken, presentaties en moreel beraad. Dat laatste zijn korte sessies die één praktisch, concreet moreel dilemma behandelen in een team, als crisisinterventie of als ethisch uitdagende teambuilding die de kernwaarden van je organisatie doet leven.



 Website


Terug naar expertenoverzicht