Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Erik_Weytjens, Efeso (2).jpg

Erik Weytjens

Consultant

Actief vanuit

Brussel

Thema's

Governance

Over Erik

Erik Weytjens is voorzitter van BoardCompanions België. BoardCompanios helpt social profit organisaties om bestuurders uit de commerciële sector te vinden teneinde in hun raad van bestuur mee na te denken over governance en strategie. De leden van BoardCompanions.org noemen zich “Companions”. Zij zijn allen leidinggevenden of ervaren kaderleden in de zakenwereld, die ervoor gekozen hebben om zich ook als vrijwilliger te engageren in raden van bestuur in de social-profitsector. Hun basiskenmerk is dat ze zich volwaardig engageren in de verenigingen, als lid en als bestuurder. In de raad van bestuur nemen ze een specifieke uitdaging aan die te maken heeft met het bestuur of met de strategie en die in overleg met de raad van bestuur bepaald werd. Voorzitter Erik Weytjens kan jou als social-profitorganisatie in contact brengen met kandidaat-Companions.

Daarnaast is Erik ook consultant bij EFESO Brussel. De meeste interventies die hij doet gaan over verandermanagement, operationele excellentie, ondernemingsstrategie en complexe stakeholder afstemming. Hij heeft een brede expertise vooral in industriële sectoren (chemie, haveninfrastructuur, luchtvaart,...). Voordat hij consultant werd had Erik een aantal senior general management posities.



 Website


Terug naar expertenoverzicht