Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Tine.Debaillie1.jpg

Tine Debaillie

Consultant / coach / auteur

+32 485 15 85 95


Actief vanuit

Brussel

Thema's

Besluitvorming, integriteit & ethiek, Governance, HR - teamwerking, Strategisch management, Verandermanagement

Over Tine

Tine heeft meer dan 20 jaar ervaring in organisatieontwikkeling, persoonlijke coaching en teamcoaching in zowel bedrijven, als organisaties. Ze is gepassioneerd door mensen en organisaties.

Haar focus is het verbinden van mensen en het versterken van de organisatiekrachten om zo de gewenste verandering te verankeren. Ze begeleidt graag transitieprocessen die impact hebben op mensen, structuur en cultuur. Ze gelooft in de kracht van zowel het individu, de groep én de organisatie en wisselt werkvormen af in functie van wat het veranderingsproces nodig heeft om te slagen. De methodes die ze hanteert variëren, maar ze laat zich steeds inspireren door het nieuwe organiseren, waarderend onderzoek (Appreciative Inquiry), Deep Democracy en het oplossingsgericht denken (Solution Focus). Ze onderzoekt de sterktes van een verleden, de actuele mogelijkheden en de potentiële krachten voor een gewenste toekomst. Tine is ook gecertifieerd practitioner Insights.

Daarnaast is Tine co-auteur van het boek Leiden of lijden: tien facetten van goed bestuur in organisaties met een maatschappelijke doelstelling. Een praktijkgericht handboek. Ze begeleidt raden van bestuur in de ruime social profit bij veranderingsprocessen. Enkele thema’s die hierin naar boven komen zijn: uitklaren van de rol van de raad van bestuur, samenwerking bestuur-medewerkers versterken, strategie bepalen, samenwerking bij fusie begeleiden.

Referenties

- De Diepen Boomgaard, maatwerkbedrijf in Grimbergen. Strategisch proces. Contact: sara@diepenboomgaard.be
- De Stobbe, CIG in Antwerpen. Strategisch proces + missie/visie. Contact: bart.campo@cigdestobbe.be
- Ter Heide OOOC in Bonheiden. Teamcoaching. Contact: maarten.peeters@ooocterheide.be


 Website


Terug naar expertenoverzicht