Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

Mieke Vd - rechthoekige foto.jpg

Mieke Vandorpe

Consultant / coach

+32 479 99 92 95


Actief vanuit

Vlaams-Brabant

Thema's

Besluitvorming, integriteit & ethiek, Governance, HR - functioneren en evalueren, HR - instroom, HR - leren en ontwikkelen, HR - teamwerking, HR - uitstroom, HR - welzijn en werkbaar werk, Klantgericht ondernemen, Leiderschap, Strategisch management, Verandermanagement

Over Mieke

Mieke werkte 2 jaar als psychologe in de ouderenzorg, maar had al snel zin in impact op grotere schaal. Ze was nog geen 25 toen ze op de directeursstoel plaats nam. Na een carrière van 18 jaar als directeur in de zorgsector, gooide Mieke in 2019 het roer om.

Met een rugzak vol praktijkervaring coacht en adviseert zij vandaag directieleden en bestuursorganen naar een kwalitatief hoogstaande organisatie. Naar een organisatie die de cliënt op één zet, de medewerkers uitdaagt, waardeert en ondersteunt. Naar een organisatie die geen schrik heeft om die kwaliteit ook naar buiten toe uit te dragen.

“Ik vind het bijzonder fijn om die directieleden te ondersteunen en te adviseren die voelen dat de lat van kwaliteit nog wat hoger kan liggen. Ook directieleden die nieuw zijn, help ik graag in hun zoektocht naar goed leiderschap en focus op een hoge kwaliteit. Of als een organisatie even in een dip zit, ondersteun ik tijdelijk het managementteam om terug op het spoor te komen.”

Naast algemene coachingstrajecten (individueel of in kleine groep) en geven van vormingen, begeleiden van denkdagen en strategie-oefeningen, werkt Mieke af en toe een thema uit dat relevant en/of urgent is voor zorg- en welzijnssectoren. Zo valt ze telkens terug op de 5 bouwstenen van een goede organisatie:

  1. een duidelijke missie
  2. inspirerend leiderschap
  3. kwaliteit van wonen, leven en zorg voor bewoners
  4. kwaliteit van werken voor medewerkers
  5. heldere interne én externe communicatie

Thema's:

  • Leiding geven
  • Aantrekken (employer branding)
  • Basis voor een goede teamwerking
  • Organisatieverandering
  • Excelleren
  • Verzuimbeleid


 Website


Terug naar expertenoverzicht