Expertendatabank

Soms wil je graag een extra paar ogen om naar een organisatie-uitdaging te kijken. Verso onderhoudt contacten met experten die kunnen terugvallen op een uitgebreide track-record in de social profit. Ze hebben elk hun expertisegebieden en werken onafhankelijk van Verso.

WILDE ZWANEN-25 JUNI 2019-LR-169 (1).jpg

Joost Van Driessche

Consultant / coach / organisatie architect

+32 475 35 25 72


Actief vanuit

Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen

Thema's

HR - functioneren en evalueren, HR - leren en ontwikkelen, HR - teamwerking, HR - welzijn en werkbaar werk, Innovatie, Leiderschap, Verandermanagement

Over Joost

Joost Van Driessche is mede-bezieler van en organisatie architect bij Wilde Zwanen.

Over Wilde Zwanen

Wilde Zwanen verzamelt een groep van ervaren organisatiearchitecten en -coaches, die flexibel in rol (van klankbord tot interne organisatie architect) organisaties ondersteunen. Hun missie: “met bevlogen medewerkers aan de slag in wendbare organisaties!”.

In het concretiseren van deze visie staan ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen centraal.

  • Ontwerpen: "De wereld waarin we werken, is complex. Bewuster inzetten op organisatie, team en jobontwerp is noodzakelijk."

  • Ontwikkelen: "We stippelen samen een route op maat uit vanuit twee verweven invalshoeken: aandacht voor visie, leiderschap en samenwerken in team combineren we met aandacht voor bedrijfsprocessen, organisatiestructuur en systemen. Integraal werken aan structuur en cultuur houdt de organisatie op koers."

  • Ondersteunen: We nemen de rol in die uw organisatie nodig heeft om uw uitdagingen met resultaat aan te pakken. Door samen de nodige competenties en talenten in te zetten, zorgen we voor een geslaagde reis. We kiezen voor rolflexibiliteit: van klankborden, over coachen en begeleiden tot voorop vliegen vanuit een interne rol.

Het startpunt 

Met de O2-scan wil Wilde Zwanen organisaties zuurstof geven om het bestaande potentieel sterker te benutten. Via een participatieve analyse al dan niet ondersteund door een evidence based analyseinstrument worden organisatie-opportuniteiten opgespeurd.

De grote vraag voor Wilde Zwanen is steeds "Klopt het hele plaatje? Komen HR-systemen overeen met de visie van een organisatie? En hoe kunnen we daarmee aan de slag?

De aanpak van Joost

Joost pakt zijn opdracht aan vanuit zijn generalistische visie en speelt graag in op de creativiteit van medewerkers. Handelen doet hij steeds participatiegericht en verbindend. Op die manier bereikt hij een bewustmaking, waardoor iedere betrokkene zijn duurzame beste beentje voor zet.

Binnen ons Groeilabz aanbod verzorgt Wilde Zwanen trajecten rond 'innovatieve arbeidsorganisatie'

Referenties

Wilde Zwanen is actief in; geestelijke gezondheidszorg (Groep Zorg Heilige Familie), ouderenzorg (Zorgnetwerk Trento, Mintus, Zorg-saam,...), zorg (Familiezorg), bijzondere jeugdzorg en zorg voor mensen met een handicap (De Lovie, UNIEK, Heder,...), maatwerk (Zonnehoeve,...), andere (Sensoa, CAW,...).

Deze dienstverlener beschikt over een kwaliteitsregistratie voor het Departement Werk en Sociale Economie.


 Website


Terug naar expertenoverzicht