Webinar 'Medewerkers aan boord houden en betrokkenheid verhogen'

Webinar 'Medewerkers aan boord houden en betrokkenheid verhogen'

Heb je het gevoel dat je medewerkers wel krijgt aangetrokken, maar ze nadien snel vertrekken? Weet je niet hoe je je medewerkers gemotiveerd kan houden? En wil je graag te weten komen hoe eenmaal je medewerkers aan boord zijn, ze ook graag willen blijven?

In dit webinar kom je te weten waarom inzetten op retentie (één van) de belangrijkste voorwaarde(s) is voor het creëren van een goede werksfeer en een fijne werkplek. Medewerkers vinden en behouden is op de krappe arbeidsmarkt niet gemakkelijk. We denken vaak dat het aanwerven van nieuwe medewerkers het meest uitdagende is. Maar eenmaal de medewerker dan aan het werk is, begint de uitdagende taak om deze gemotiveerd aan boord te houden.

Een goede aanpak in retentie helpt om een diverse en inclusieve werkvloeren te creëren. Een doordacht retentiebeleid houdt rekening met o.a. welzijn op de werkvloer, fijne communicatie, opvolging van medewerkers door het geven van feedback, het werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling, een vlotte samenwerking tussen collega's, de creatie van sterke teams met een inclusieve leidinggevende, duurzame inzetbaarheid en re-integratie na langdurige afwezigheid. Een goed retentiebeleid gaat dus hand in hand met het opstellen van een inclusieve werkvloer.

Wat komt er aan bod?

  • Wat is een doordacht retentiebeleid?
  • Hoe kan je medewerkers gemotiveerd aan boord houden?
  • Het belang van een duurzame inzetbaarheid en re-integratie na langdurig afwezigheid
  • Info over het gratis traject dat IN-Z kan bieden, op maat van jouw organisatie.  

Experten

Dit webinar wordt gegeven door Sara Corstjens van vzw IN-Z. 

Praktisch 

  • Wanneer: maandag 18 april 2024, van 13.00 uur tot 14.30 uur. 

  • Voor wie: HRM-verantwoordelijken, directie, etc. van (sociale) ondernemingen.  

  • Gratis deelname maar inschrijven is verplicht. Dit online webinar volgt onze algemene voorwaarden. Bij annulatie 1 tot 6 kalenderdagen voor de activiteit of zonder voorafgaande annulatie per mail aan de verantwoordelijke van de activiteit wordt 15 euro gefactureerd als no-show-fee. 

  • Locatie: online. De deelnamelink ontvang je een paar dagen voor aanvang.

Dit aanbod wordt jou aangeboden door HRwijs Inclusief: 

HRwijsInclusief

Wie is HRwijs Inclusief?

HRwijs Inclusief is een initiatief van Verso, Groep Maatwerk, Sociare, SOM, HERWIN, Vlaams Welzijnsverbond, Zorggezind en Zorgnet-Icuro.

HRwijs Inclusief - banner logo's federaties

In samenwerking met: 

IN-Z

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.