Start to veggie voor chef-koks van grootkeukens

🌱 Op 20 februari reiken we jou handvaten aan tijdens een interactieve infosessie én gaan we aan de slag in de keuken. We maken je wegwijs in de veggiekeuken met de expertise van een Proveg-kok die jou voorziet van verschillende recepten, ingrediënten en adviezen 

Tijdens de workshop bereid je als chef, samen met de chef van EVA vzw/Proveg, een aantal plantaardige gerechten. 

Benieuwd naar plantaardige recepten? Probeer al eens de vol au veggie!

Hoe?

De vraag naar veggie- en vegangerechten neemt toe. Verso wil food professionals ondersteunen vaker en beter plantaardig te koken. We reiken jou graag alle nodige kennis en vaardigheden aan om je stappen in de veggiekeuken tot een succes te maken. 

Wat mag je verwachten van deze 4 uur durende workshop? 

  • Workshop (4u): theorie + praktijk op basis van de nulmeting
  • Individuele consultancy na de workshop (1u, individueel)

Nulmeting: vooraf vragen we om een bestand in te vullen en terug te bezorgen aan Eva vzw/Proveg, zij bekijken samen wat jouw stand van zaken is op vlak van veggie en wat je wensen zijn. Zo komen we te weten op welke manier EVA jou kan ondersteunen in het uitbreiden en verbeteren van je veggie-aanbod.

Na de workshop kan elke deelnemers ook gebruiken maken van 1 uur individuele consultancy: Eva vzw/Proveg gaat individueel met jou in gesprek (telefonisch, videogesprek, in real life) om samen de drempel naar plantaardig koken te verlagen.

Waarom deze vorming?  

Door meer plantaardig te eten, heb je een impact op heel de planeet. Het is beter voor het behoud van de biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering. Daarnaast is veggie ook goed voor je gezondheid. Plantaardige voeding bevat meer vezels en mineralen. Meer groenten en fruit eten verlaagt ook je kans op een hoge cholesterol, overgewicht en diabetes type 2. 

Over de eiwitshift: 

We eten en drinken nog steeds veel producten met dierlijke eiwitten in Vlaanderen. Zo’n 60 procent van ons dieet is dierlijk. Nochtans is een voedingspatroon met meer plantaardige eiwitbronnen een win-win-win. Voor mens, milieu en dier. Ook op economisch en sociaal vlak heeft zo’n verschuiving naar plantaardige eiwitten veel potentieel omdat het onze lokale voedingsproducenten, retailers, cateraars, en horeca de kans geeft hierop in te spelen. Hoe heet die verschuiving dan precies? De eiwitshift!  

Wie is EVA vzw?

EVA/ProVeg zet zich op verschillende manieren in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke. Om zo bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. We doen dit op een praktijkgerichte manier, waarbij iedereen op zijn manier stappen kan zetten. Meer weten over EVA/PRoVeg?

Praktisch

Wanneer

Maandag 20 februari, 13.00 tot 17.00.

ProVeg voorziet een vormingsattest. 

De keukens

Foodies Arena Gent

Paul Fredericqstraat 30

Er zijn 11 parkeerplaatsen beschikbaar. Goed om weten is dat de ingang van de parking slechts 1,8m hoog is. We zitten op slechts 10 minuten wandelen van Gent St. Pieters en dicht bij het openbaar vervoer als je met bus of tram komt.  

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Start to veggie - standaard ticket € 100,00

De deelnameprijs bedraagt 100 euro.