Start to veggie voor chef-koks van grootkeukens

Start to veggie voor chef-koks van grootkeukens

🌱 Op 14 december reiken we jou handvaten aan tijdens een interactieve infosessie én gaan we aan de slag in de keuken. We maken je wegwijs in de veggie keuken met de expertise van een EVA-kok die jou voorziet van verschillende recepten, ingrediënten en adviezen 

Tijdens de workshop bereid je als chef, samen met de chef van EVA vzw, een aantal plantaardige gerechten. 

Benieuwd naar plantaardige recepten? Probeer als eens de vol au veggie!

Hoe?

De vraag naar veggie en vegan gerechten neemt toe, We willen food professionals ondersteunen vaker en beter plantaardig te koken. We reiken jou graag alle nodige kennis en vaardigheden aan om je stappen in de veggie keuken tot een succes te brengen. 

Wat mag je verwachten van deze 4uur durende workshop? 

  • Nulmeting vóór de workshop (1u, individueel)
  • Workshop (4u): theorie + praktijk
  • Individuele consultancy na de workshop (1u, individueel)

Nulmeting:  Vooraf bekijken we samen wat jouw stand van zaken is op vlak van veggie en wat je wensen zijn. Zo komen we te weten op welke manier EVA jou kan ondersteunen in het uitbreiden en verbeteren van je veggie aanbod.

Na de workshop kan elke deelnemers ook gebruiken maken van 1 uur individuele consultancy: Eva gaat individueel met jou in gesprek (telefonisch, videogesprek, in real life) om samen de drempel naar plantaardig koken te verlagen.

Waarom deze vorming?  

Door meer plantaardig te eten, heb je een impact op heel de planeet. Het is beter voor het behoud van de biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering. Daarnaast is veggie ook goed voor je gezondheid. Plantaardige voeding bevat meer vezels en mineralen. Meer groenten en fruit eten verlaagt ook je kans op een hoge cholesterol, overgewicht en diabetes type 2. 

Over de eiwitshift: 

We eten en drinken nog steeds veel producten met dierlijke eiwitten in Vlaanderen. Zo’n 60 procent van ons dieet is dierlijk. Nochtans is een voedingspatroon met meer plantaardige eiwitbronnen een win-win-win. Voor mens, milieu en dier. Ook op economisch en sociaal vlak heeft zo’n verschuiving naar plantaardige eiwitten veel potentieel omdat het onze lokale voedingsproducenten, retailers, cateraars, en horeca de kans geeft hierop in te spelen. Hoe heet die verschuiving dan precies? De eiwitshift!  

Wie is EVA vzw?

EVA/ProVeg zet zich op verschillende manieren in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke. Om zo bij te dragen tot een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. We doen dit op een praktijkgerichte manier, waarbij iedereen op zijn manier stappen kan zetten. Meer weten over EVA/PRoVeg?

Praktisch

Wanneer

Woensdag 14 December, 13u30 tot 17u30.

Verso voorziet een vormings-attest. 

De keukens

Foodies Arena Gent

Paul Fredericqstraat 30

Er zijn 11 parkeerplaatsen beschikbaar. Goed om weten is dat de ingang van de parking slechts 1,8m hoog is. We zitten op slechts 10 minuten wandelen van Gent St. Pieters en dicht bij het openbaar vervoer als deelnemers met bus of tram komen.  

Past deze datum niet in jouw agenda, maar heb je wel interesse in deze vorming? Dan hebben we goed nieuws want er staan nog datums in onze agenda.
ONTDEK ZE HIER

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.