Inspiratiedag 'Dag van de leidinggevende' - UITGESTELD

Inspiratiedag 'Dag van de leidinggevende' - UITGESTELD

Het regent annulaties, en ja, ook hier, helaas… Omwille van de alarmerende coronacijfers en uit solidariteit met alle medewerkers in zorg en welzijn besloten we om onze ‘Dag van de Leidinggevende’ van dinsdag 7 december uit te stellen.

Maar we laten jou niet in de steek! Zeker tijdens de huidige moeilijke omstandigheden is het belangrijk om als leidinggevende sterk in je schoenen te blijven staan. Daarom bieden we jou graag een gratis online alternatief aan. Om je veilig door deze vierde golf te loodsen, voorzien we de komende periode voor jou vier interactieve online sessies rond veerkracht:

 • Persoonlijke wendbaarheid
 • Wendbaarheid in je team
 • Wendbaarheid in de samenleving
 • Wendbaarheid en oplossingsgericht werken

… en om je helemaal een hart onder de riem te steken: deze sessies bieden we kosteloos aan!

> Schrijf je hier in voor één of meerdere sessies 'wendbaar als het woelig wordt'

En niet getreurd! Onze ‘Dag van de Leidinggevende’ schuiven we door naar een moment waarop we elkaar live kunnen ontmoeten. Hou onze nieuwsbrief in de gaten... 

“Leidinggevenden hebben behoefte aan ondersteuning en advies van collega’s.” Dat is de conclusie dit VIVO trok na hun onderzoek naar werkbaarheid in de Vlaamse socialprofitsectoren. Daar willen wij, Verso en VIVO, samen mee aan de slag. Daarom wordt 7 december 2021 dé grote dag om nieuwe inzichten op te doen en ervaringen uit te wisselen met leidinggevenden van andere sociale ondernemingen.

Wat mag je verwachten?

Een boeiende keynote en 4 workshops waarin ‘ervaren’ en ‘interactie’ centraal staan.

De twee centrale vragen tijdens dit event zijn:

 • ‘Hoe zorg ik als leidinggevende in mijn team voor werkbaar werk?’
 • ‘Hoe hou ik de job als leidinggevende voor mezelf werkbaar?’

We beogen dat jij als deelnemer:

 • je eigen leiderschap onder de loep neemt,
 • collega-leidinggevenden uit diverse sectoren ontmoet,
 • in je team, je organisatie en in de sector nog beter kan bijdragen aan ‘werkbaar werk’ en
 • (h)erkenning vindt bij de andere aanwezigen

Programma

Keynote: Rudy Vandamme 

Heel veel sociale ondernemigen hebben in de voorbije periode een zware en verantwoordelijke taak op zich genomen. Het effect ervan zal nog lang blijven doorwerken. De coronatijd heeft veel bedenkingen losgemaakt rond werk en thuis, rond de maatschappelijke waardering van zorg, rond zingeving, gezondheid en zelfzorg. Hoe we veerkrachtig met veranderingen en crisissen omgaan zal voortaan ook op de agenda staan. De coronatijd werkt ook door in hoe we kijken naar leiderschap, wat samenwerking is en hoe we samen welbevinden op het werk ter harte nemen.

Workshops

Deelnemers worden voor de hele dag in groepen verdeeld, waarin iedereen alle workshops volgt. 

 • Sonja Reckers: Zelfzorg voor leidinggevenden

Welke signalen geven je lichaam? Wat zijn de effecten van stress op ons brein? En als we dit weten, hoe kunnen we dan beter met stress omgaan? Een introductie in de nieuwste inzichten over de relatie tussen stress en ons brein, met een lichamelijke insteek.

 • Lieve Henckens: Self-management: hoe organiseer ik mijn werk?

Een kennismaking met leanmanagement. Lean heeft een commerciële/profit-bijklank. Toch draait lean zeker niet alleen om efficiëntie, maar ook om het welzijn in de organisatie. In deze workshop leer je hoe je je eigen werk zodanig kan organiseren dat er meer tijd overblijft voor jouw prioriteiten als leidinggevende én voor je team! Focus ligt op prioriteiten en aanpak van vergaderen en de tijd die eraan wordt besteed.

 • Inge Van Droogenbroeck: Veerkrachtig, energiek en duurzaam samenwerken

Het streven naar een gevoel van vervulling, welzijn en zingeving op het werk is niet steeds makkelijk in onze complexe wereld. Deze workshop wil je inspiratie bieden over hoe je de veerkracht van je team kunt vergroten. Je krijgt een idee over hoe jij de katalysator kan zijn om je team aan te zetten tot energiek en duurzaam samenwerken 

 • Geert Vansieleghem: Methodieken om met je team te werken

In de lerende netwerken voor leidinggevenden van VIVO bleek telkens hoe leidinggevenden snakken naar methodieken om probleemoplossend te werken in hun team. In deze workshop ga je concreet aan de slag met twee methodieken, zodat je die nadien ook zelf in je team kan inzetten. Deze methodes laten je toe de kracht van je team te gebruiken om problemen aan te pakken en om op participatieve wijze tot gedragen beslissingen te komen.

Extraatje: De VIVO-goestinggenerator

De goestinggenerator is een eenvoudige methodiek om met je team in gesprek te gaan over wat goesting geeft en wat die ontneemt. Tijdens het spelen onstaat er meer begrip, verbinding en goesting bij de collega's. Sleutelen aan werkbaarheid in je onderneming? Dat is het doel... 

Wil jij ook van een voorproefje van deze boeiende tool genieten? Nóg een extra reden om aan deze dag deel te nemen! 

Praktisch

 • Wanneer? Dinsdag 7 december van 9u00 tot 16u00. Onthaal met ochtendversnapering vanaf 8.30 uur.
 • Waar? Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent
 • Inschrijven verplicht. Hiervoor krijg je tijdig een factuur van ons toegestuurd.
 • Doelgroep: direct leidinggevenden van sociale ondernemingen (vzw’s of cvba’s)

Verso_BannerCovidSave

Ontdek ook onze andere HR-vormingen voor leidinggevenden!

Dit aanbod wordt jou aangeboden door:

Logo_HRwijs   VIVO_logo_nieuw_RGB.jpg

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Standaard € 95,00

Als deelnemer betaal je slechts een deel van de kostprijs. Het grootste deel passen we bij!

Deel met anderen