Wendbaar als het woelig wordt

Wendbaar als het woelig wordt

Hoe blijf je veerkrachtig als het woelig wordt? Ervaring leert ons dat mensen en teams over veel meer wendbaarheid beschikken dan ze zelf soms beseffen.

4 interactieve online sessies rond veerkracht

Tijdens deze interactieve inspiratiesessies halen we door oplossingsgerichte vragen en oefeningen deze wijsheid naar boven. Aan het einde van elke sessie voel je je energieker, ben je enkele inzichten rijker en heb je ook van een paar concrete tools geproefd die helpend zijn voor jouw wendbaarheid en die van je collega’s.

De oefeningen zijn geënt op het ABCD-kompas voor Veerkracht van Ilfaro, uitgewerkt in het kersverse boek: Wendbaar als het woelig wordt. Na elke sessie ontvang je een hand-out van de oefeningen zodat je er ook zelf of in je team mee aan de slag kan gaan.

1. Persoonlijke wendbaarheid (6 december 2021 – 09.00 tot 11.00)

Persoonlijke wendbaarheid

Tijdens deze sessie onderzoek je je eigen veerkracht en hoe je die kan versterken en voeden. Je krijgt inspiratie om je lichaam, je gedachten en energie meer op elkaar af te stemmen zodat ze samen de olie worden van je wendbaarheid.

Schrijf je hier in

2. Wendbaarheid in je team (12 januari 2022- 09.00 tot 11.00)

Wendbaarheid in je team

Wendbare teams herken je aan de manier waarop ze lastige situaties aanpakken. Bij tegenslagen veert iedereen snel weer op en werken ze goed samen om de schade te beperken en er ook zelf sterker uit te komen. In deze workshop delen we inzichten en reflecties over wendbare teams en gaan we aan de slag met een paar leuke oefeningen die toepasbaar zijn in alle situaties waarbij mensen samenwerken en samenleven.

Schrijf je hier in

3. Wendbaarheid in de samenleving (2 februari 2022- 09.00 tot 11.00)

Wendbaar in de samenleving

Hoe ga je verbindend in gesprek met mensen die er een totaal andere mening of visie op nahouden zonder dat het een strijd wordt tussen gelijk en gelijk waarbij beiden de tafel gefrustreerd verlaten? In deze online workshop gaan we aan de slag met een handleiding om Oplossingsgericht denken en handelen te injecteren in het maatschappelijk debat met een grotere wendbaarheid en veerkracht als bonus.

Schrijf je hier in

4. Wendbaarheid en oplossingsgericht werken (24 februari – 09.00 tot 11.00)

Wendbaarheid in oplossingsgericht werken

De Oplossingsgerichte benadering is een respectvolle, effectieve en efficiënte manier om makkelijker met verandering om te gaan. Tijdens deze sessie laten we je op een eenvoudige en pragmatische manier kennis maken met de positieve energie van deze methode. We geven je een goede basis mee en je gaat zelf aan de slag met de Oplossingsgerichte vraagstelling zo dat je kan ervaren hoe dit de creativiteit, de goesting en het zelfvertrouwen een boost geven.

Schrijf je hier in

De trainers: Chris Aertsen en Lily Deforce 

Lily en Chris hebben het afgelopen anderhalf jaar heel veel mensen en teams begeleid rond het thema veerkracht. Beiden zijn gebeten door het Oplossingsgericht coachen. Als ze met een groep aan de slag gaan, creëren ze een kader van veiligheid, waardoor er veel ruimte ontstaat om tot een wezenlijke en constructieve dialoog te komen. Meer info www.ilfaro.be/team.

Praktisch

  • Voor directies, leidinggevenden, coördinatoren, personeelsverantwoordelijken,... van sociale ondernemingen
  • Gratis deelname maar inschijven is verplicht
  • Kleine groep deelnemers
  • Onlinesessie via Zoom
  • Inschrijven doe je voor elke sessie apart: je kan dus zelf kiezen of je één of meerdere sessies volgt

Lees ook

Morele stress … een kans om te groeien naar morele veerkracht!

Morele stress … een kans om te groeien naar morele veerkracht!

Morele stress is het wrange gevoel dat mensen ervaren wanneer ze hun waarden en visie op goede zorg, op het 'goede' doen, niet in de praktijk kunnen brengen. 

Online platform verhoogt veerkracht van zorgverleners

Online platform verhoogt veerkracht van zorgverleners

De zorgsector geeft vandaag alles wat ze heeft. Verwacht wordt dat deze inspanning weken, zo niet maanden zal moeten worden aangehouden. Maar wie zorgt er voor de zorgver…

Onze meest gestelde HR-vragen

Onze meest gestelde HR-vragen

De social profit is een levendige sector met veel projecten en uitdagingen. En dus duiken er regelmatig vragen op, ook over medewerkersbeleid.