Sjabloon verplicht opleidingsplan

Sjabloon verplicht opleidingsplan

De arbeidsdeal verplicht werkgevers met minstens 20 werknemers om jaarlijks (voor 31 maart) een formeel opleidingsplan op te stellen. Hier vind je alle richtlijnen in een helder overzicht met een handig sjabloon.

Waarom een verplicht opleidingsplan?

De arbeidsdeal bepaalt dat werkgevers met minstens 20 werknemers vanaf 2024 gemiddeld vijf individuele opleidingsdagen per jaar per voltijdse werknemer moeten voorzien. In 2023 gaat het om gemiddeld vier dagen per voltijdse werknemer.

Om dat opleidingsrecht te kunnen monitoren moet je als werkgever een opleidingsplan opstellen.

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat elke werknemer kans op opleiding krijgt. Het plan moet leiden tot een versterking van de competenties van alle werknemers via een doordacht beleid rond opleiding. 

Wat en hoe?

VIVO maakte voor jou een overzicht van alle richtlijnen in een helder overzicht én een handig sjabloon.

Hier vind je alles terug