De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

VLEVA brengt Vlaamse deelname aan Europese subsidieprogramma’s in kaart

VLEVA brengt Vlaamse deelname aan Europese subsidieprogramma’s in kaart
Bron: Vleva

In samenwerking met de nationale contactpunten - de zgn. NCP’s - voor de verschillende subsidieprogramma’s bundelde VLEVA de Vlaamse cijfers voor de programmaperiode 2014-2020.

Waarom?

  • Om Vlaamse actoren een globaal inzicht te verschaffen in het huidig aanbod van EU-financiering.
  • Om EU-subsidies en het aandeel van Vlaamse actoren hierin meer zichtbaar te maken.
  • En om Vlaamse actoren, met concrete tips, te inspireren om in de toekomst succesvol beroep te doen op financiële ondersteuning vanuit de EU.

De cijfers in deze monitor zijn nog niet volledig: de cijfers over de Vlaamse deelname zijn niet altijd beschikbaar of accuraat voor alle EU-financieringsmogelijkheden.

Maar cijfers zeggen niet alles. VLEVA onderwierp de deelname aan Europees gefinancierde projecten ook aan een kwalitatieve beoordeling. Waar scoorden Vlaamse projecten goed of minder goed in? Met welke tips en projectvoorbeelden kunnen Vlaamse actoren geïnspireerd geraken om in de toekomst succesvol deel te nemen aan Europese projecten?

We wensen je veel leesplezier. Hopelijk versterkt het jouw animo om deel te nemen aan Europese projecten. Blijf in de toekomst zeker beroep doen op de diensten van VLEVA en de NCP’s. Zij staan uiteraard graag tot jouw dienst!

Je kan de monitor hier raadplegen.