De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

De FACT-app: efficiënt communiceren met anderstaligen op de werkvloer

'FACT' is een digitaal beeldwoordenboek als app voor smartphones. 

FACT app.JPG

Efficiënte communicatie binnen een organisatie is erg belangrijk. De grootste drempel voor anderstaligen is het jargon dat op de werkvloer gehanteerd wordt. Net daarom lanceerden POM West-Vlaanderen en partners de 'FACT'-app. Een combinatie van beeld, geschreven taal en uitspraak zorgt voor een beter begrip van sectorspecifieke woordenschat.

Deze app voor smartphones vertaalt tussen Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Dari, Pashtu, Roemeens en Pools en kan ook ingezet worden als oefeninstrument.

FACT werd uitgewerkt met als uitdrukkelijke bedoeling om de communicatie op de werkvloer tussen mensen met een verschillende moedertaal eenvoudiger te maken.

De app bevat naast gerichte vertalingen, ook audio (ingesproken door native speakers) en zoveel mogelijk ook een ondersteunende illustratie. Je kan zoeken, favorieten instellen en logische reeksen gaan oefenen. Momenteel zit er, naast een stevig pak basiswoordenschat (met aandacht voor veiligheid, oa ook rond COVID 19), woordenschat in uit de land- en tuinbouw en uit de metaalsector (basics).

Download de app via www.ab-refugies.eu/beeldwoordenboek

Lees ook

Hoe kun je multicultureel talent vinden en behouden?

Hoe kun je multicultureel talent vinden en behouden?

In 2019 ontwikkelde Verso een digitale gids 'Multicultureel talent vinden en behouden'

"Met een cultuursensitieve basishouding in je werk staan, dat kan je leren"

"Met een cultuursensitieve basishouding in je werk staan, dat kan je leren"

Diversiteit op de werkvloeren in de zorgsector is vandaag realiteit. Voor hulpverleners brengt dat uitdagingen met zich mee, zoals cultuursensitief omgaan met cliënt…

Gids 'Taal op het Werk'

Gids 'Taal op het Werk'

HRwijs lanceerde begin 2020 haar gloednieuwe gids 'taal op het werk', met daarin alle info over mogelijke acties, financieringskanalen en partners waarbij je terecht kan.…