De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Werkboekje HRM-Cockpit voor uitbouwen duurzaam en mensgericht HRM-beleid

Werkboekje HRM-Cockpit voor uitbouwen duurzaam en mensgericht HRM-beleid

De HRM-Cockpit is een instrument en methodologie voor het bepalen van de kritische succesfactoren op weg naar een duurzaam HRM.

Uit wetenschappelijk onderzoek en de ervaring van personeelsverantwoordelijken blijkt dat een duurzaam medewerkersbeleid leidt tot gelukkigere medewerkers en betere resultaten binnen de organisatie. Alleen weten we niet goed hoe die betere resultaten tot stand komen en wat het effect van een goed medewerkersbeleid juist inhoudt.

Het werkboekje 'HRM-Cockpit' is een eerste opstap naar een duurzaam HR-beleid. Je kan het volledige boek hier gratis downloaden. Of indien je graag kort wat meer wil weten over de HRM cockpit kan je hier de powerpoint presentatie downloaden. 

Commentaar van een HR-expert

"Deze tool is vooral gericht op HRM-professionals. Wat ik er sterk aan vind, is dat je methodisch aan de slag kan gaan met je organisatie, vertrekkende vanuit de impact die je zelf wil bereiken op vlak van people, planet, profit. Uitstekende kwaliteit!" - Roeland Broeckaert 

Lees ook

Teamcharter

Teamcharter

Een teamcharter is een beschrijving van een aantal principes of afspraken die belangrijk zijn voor het goede functioneren van het team.

Charlotte Auwers

Charlotte Auwers

Charlotte is sinds 2014 actief als adviseur voor Probis Consult, een innovatieve gespecialiseerde advies- en dienstenorganisatie voor zorg- welzijns- en overheidsinstelli…

"Science based HR ligt voor het grijpen"

"Science based HR ligt voor het grijpen"

Bart van de Ven, doctor in de arbeidspsychologie aan de UGent en consultant bij PerCo, stelt aan de kaak hoe zelden HR-instrumenten wetenschappelijk onderbouwd zijn. En h…