De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Jobcraftingoefening 'Als het kriebelt, moet je … craften'

Jobcraftingoefening 'Als het kriebelt, moet je … craften'

Lont.org ontwikkelde samen met Luc Dorenbosch een oefening om met jobcrafting aan de slag te gaan. Een aanrader voor wie aan functies en taken wil sleutelen!

Commentaar van een HR-expert

"Deze tool ondersteunt je als je wil reflecteren over je takenpakket. Zit het evenwichting in elkaar en waar kan je mogelijks sleutelen om je job met meer 'goesting' te doen? Vooral het zelfinzicht is hier belangrijk als eerste stap om verdere acties te ondernemen. Het lijkt me wel vooral een individuele oefening te zijn, en om ze effectiever te maken, denk ik dat het aangewezen is om ze na een individuele voorbereiding ook met een coach te overlopen. Die kan vaak nog een aantal scherpe vragen stellen om tot diepere reflectie te komen. Veel hangt ook af van de context waarin je deze oefening doet. Is het vanuit een job in een team/organisatie waar je de talenten van de mensen beter wil inzetten zodat ze zoveel mogelijk taken kunnen opnemen die hen energie geven? Of is het in het kader van loopbaanbegeleiding/loopbaanontwikkeling? Er een actieplan aan koppelen lijkt me aangewezen, maar of je die acties ook effectief gaat kunnen uitvoeren, hangt ook af van de mogelijkheden die er in de organisatie en het team zijn. Met andere woorden, hoeveel ruimte is er om te craften?" - Katrien Seynaeve

Lees ook

Op weg naar een duurzaam loopbaanbeleid

Op weg naar een duurzaam loopbaanbeleid

Hoe geef je vorm aan een loopbaanbeleid voor je organisatie?

De loopbaanonderlegger - sjabloon loopbaangesprek

De loopbaanonderlegger - sjabloon loopbaangesprek

Tabor vzw ontwikkelde de ‘loopbaanonderlegger’. Een overzichtelijke tool met alle thema's die in een loopbaangesprek aan bod kunnen komen.

Evaluatieformulier loopbaangesprek

Evaluatieformulier loopbaangesprek

Om de kwaliteit van de loopbaangesprekken in jouw organisatie na te gaan, kan je dit evaluatieformulier gebruiken.