Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen

Buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen

We zijn allemaal op zoek naar zogenaamde ‘witte raven’. En toch kijken we amper verder dan we op het eerste gezicht kunnen zien. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan mensen met een beperking? Zie je enkel de arbeidsbeperking? Dan blijven je opties beperkt. Kijk liever naar talenten. Die zijn onbeperkt. Benieuwd? We laten je de opportuniteiten zien in onze gids voor werkgevers 'buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen'

In 2020 gaf immers 14,3% van de bevolking tussen 15 en 64 jaar in Vlaanderen aan enige of ernstige hinder tijdens de dagelijkse bezigheden te ervaren door een handicap, een langdurige lichamelijke aandoening of een langdurige lichamelijke ziekte. Maar slechts een minderheid van deze mensen is aan de slag. En er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Tijd dus dat werkgevers en mensen met een handicap elkaar vinden.

Ga jij de zoektocht mee aan?

Wie weet heb je wel goesting om iemand met een arbeidsberpeking aan te werven? Maar is het misschien nog te onbekend terrein voor jou en je onderneming?

Of staan jij en je onderneming wel al verder? Maar zit je toch nog met veel vragen? Je stoot misschien wel zoals veel werkgevers tegen een aantal (op te lossen) situaties.

Ook als je niet op zoek bent naar nieuwe medewerkers kan de gids jou misschien nog op weg helpen. Wie weet kom jij of één van je medewerkers zelf wel eens in aanraking met een beperking? Ook dan kan je van de brochure leren. 

De gids, een overzichtelijke handleiding

Buig beperkingen om tot kansen-gids Verso

De gids is een uitgebreide, maar overzichtelijke handleiding, waarin je informatie vindt over:

  • de zoektocht naar nieuwe medewerkers
  • ondersteuningskanalen
  • inclusief jobdesign
  • de voorbereiding op de werkvloer
  • praktijkvoorbeelden uit andere sociale ondernemingen 

Download hier de gids 'buig beperkingen op je werkvloer om tot kansen'

Dankzij de financiële steun van ESF hebben VIVO, Verso en GTB hun beste beentje kunnen voorzetten met het project “Onbeperkt Talent”. Dit project gaf de aanleiding tot onze informatieve gids voor werkgevers.