Studenten Business Thomas More zoeken sociale ondernemingen voor real-life-projecten

Studenten Business Thomas More zoeken sociale ondernemingen voor real-life-projecten

De laatstejaarsstudenten bachelor Businessopleidingen van Thomas More zijn op zoek naar ondernemingen waarvoor ze dit najaar kunnen werken aan real-life-projecten. In het vak ‘Expert Lab/Practice Entreprise’ nemen ze een idee of een project van organisaties onder de loep: een frisse kijk op de zaken.

Het is de bedoeling van 'Expert Lab/Practice Entreprise' dat de businessstudenten voeling krijgen met het échte werk: bedrijfsexpertise, professioneel contact met opdrachtgevers, projectmanagement, deadlines en overleg.  Ze werken toe naar een kwalitatief resultaat binnen een duidelijk afgelijnd project. Het resultaat is een win-win voor alle partijen!

De projecten kunnen uit diverse sectoren komen, zowel nationale als internationale bedrijven, KMO’s, lokale middenstand, starters en VZW’s.  De studenten staan open voor zowel profit als social-profitorganisaties.

Wekelijkse inzet gedurende drie maanden

De projecten lopen gedurende drie maanden, van 16 september tot 20 december 2023. Het studententeam werkt enkele uren per week aan het project, begeleid door ervaren coaches. Als opdrachtgever ben je in deze periode regelmatig bereikbaar en ondersteun je de studenten met jouw knowhow, advies en feedback.

Concreet zijn de studenten op zoek naar multidisciplinaire businessopdrachten waarbij 2 of meer van onze specialisaties gecombineerd worden: Business – Ondernemen - Management - Financiën – Immobiliën - Verzekeringen - Accountancy – Fiscaliteit - Communicatie - Human Resources – Marketing – Health Care - Supply Chain - Retail - Creatie - Event.

De afgelopen jaren deden al heel wat ondernemingen beroep op de hulp van de studenten. Meer dan 800 studenten gingen in het verleden die uitdaging al aan om projecten succesvol af te ronden.

Bijvoorbeeld een exportplan voor een lokale KMO, een nieuwe productlijn uitwerken voor de lokale en exportmarkt, een businessplan voor een startup, een doelgroepanalyse en activiteitenontwikkeling voor een zorgboerderij, een plan en/of event voor fondsenwerving, boosten van naambekendheid via social media en andere kanalen,….

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje voor 21 juni 2024 naar:

Lees ook

“Reflex creëren om innovaties te schalen”

“Reflex creëren om innovaties te schalen”

In hun streven naar een betere mens en wereld vinden social-profitorganisaties vaak schitterende dingen uit. “Maar ze zien vervolgens te weinig de echte waarde van …

De Vlaamse regering investeert de komende vier jaar in de dienstverlening van het VLAIO Netwerk

De Vlaamse regering investeert de komende vier jaar in de dienstverlening van het VLAIO Netwerk

Verso en haar federaties zijn trots dat ze als een van de 13 VLAIO-partners de komende vier jaar ondernemingen zullen begeleiden binnen de vernieuwde opdracht van het VLA…

“Beste beleidsmakers, lees onze missies eens”

“Beste beleidsmakers, lees onze missies eens”

Een noodkreet slaken of de alarmbel luiden, zo ver willen Els van Effelterre (directeur jeugdorganisatie JES) en Veerle Huwé (directeur Sociare, de werkgeversfeder…

Sociale partners lanceren prioriteitennota voor volgende Vlaamse regering

Sociale partners lanceren prioriteitennota voor volgende Vlaamse regering

Richting de verkiezingen voor het Vlaams Parlement hebben ook de Vlaamse vakbonden en werkgeversorganisaties, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv…