Studenten Business Thomas More zoeken sociale ondernemingen voor real-life-projecten

Studenten Business Thomas More zoeken sociale ondernemingen voor real-life-projecten

De laatstejaarsstudenten bachelor Businessopleidingen van Thomas More zijn op zoek naar ondernemingen waarvoor ze dit najaar kunnen werken aan real-life-projecten. In het vak ‘Expert Lab/Practice Entreprise’ nemen ze een idee of een project van organisaties onder de loep: een frisse kijk op de zaken.

Het is de bedoeling van 'Expert Lab/Practice Entreprise' dat de businessstudenten voeling krijgen met het échte werk: bedrijfsexpertise, professioneel contact met opdrachtgevers, projectmanagement, deadlines en overleg.  Ze werken toe naar een kwalitatief resultaat binnen een duidelijk afgelijnd project. Het resultaat is een win-win voor alle partijen!

De projecten kunnen uit diverse sectoren komen, zowel nationale als internationale bedrijven, KMO’s, lokale middenstand, starters en VZW’s.  De studenten staan open voor zowel profit als social-profitorganisaties.

Wekelijkse inzet gedurende drie maanden

De projecten lopen gedurende drie maanden, van 16 september tot 20 december 2023. Het studententeam werkt enkele uren per week aan het project, begeleid door ervaren coaches. Als opdrachtgever ben je in deze periode regelmatig bereikbaar en ondersteun je de studenten met jouw knowhow, advies en feedback.

Concreet zijn de studenten op zoek naar multidisciplinaire businessopdrachten waarbij 2 of meer van onze specialisaties gecombineerd worden: Business – Ondernemen - Management - Financiën – Immobiliën - Verzekeringen - Accountancy – Fiscaliteit - Communicatie - Human Resources – Marketing – Health Care - Supply Chain - Retail - Creatie - Event.

De afgelopen jaren deden al heel wat ondernemingen beroep op de hulp van de studenten. Meer dan 800 studenten gingen in het verleden die uitdaging al aan om projecten succesvol af te ronden.

Bijvoorbeeld een exportplan voor een lokale KMO, een nieuwe productlijn uitwerken voor de lokale en exportmarkt, een businessplan voor een startup, een doelgroepanalyse en activiteitenontwikkeling voor een zorgboerderij, een plan en/of event voor fondsenwerving, boosten van naambekendheid via social media en andere kanalen,….

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje voor 21 juni 2024 naar:

Lees ook

“Weet jouw organisatie nog wel waarom je dit digitaliseringstraject ooit gestart bent?”

“Weet jouw organisatie nog wel waarom je dit digitaliseringstraject ooit gestart bent?”

Terwijl technologie de voorbije decennia grote sprongen vooruit heeft gezet, zien we nog steeds heel wat organisaties worstelen met het digitale. Projecten worden te laat…

De EU investeert volop in de social profit

De EU investeert volop in de social profit

In het kader van de ondersteuning van de sociale economie (Europese definitie, komt ruwweg overeen met ‘social profit’), loopt er momenteel bij de Europese Co…

Steunmaatregelen voor de zorg

Steunmaatregelen voor de zorg

Wist je dat ondernemingen, organisaties en vrije beroepen die actief zijn in de zorg gebruik kunnen maken van specifieke steunmaatregelen via de Vlaamse en Federale over…

Ontdek onze opleidingen over dit thema

31 mei 2024

Lerend netwerk ‘Strategische uitdagingen voor grote sociale ondernemingen’

Als directeur van een sociale onderneming word je geconfronteerd met bijzondere uitdagingen, o.a. op vlak van goed bestuur, arbeidskrapte, marktomgeving, financieel beheer, organisatieontwikkeling. Dit lerend netwerk creëert tijd en ruimte om met andere directieleden na te denken over deze strategische uitdagingen en de toekomst van jouw sociale onderneming.

14 oktober 2024

Leerlab financieel management basis (Leuven)

Leerlab financieel management.png

Reservelijst ‘Leer financieel onderbouwde beslissingen nemen.’ Heb jij als manager of bestuurder van een sociale onderneming niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren?

15 oktober 2024

Leerlab innovatieve arbeidsorganisatie (Antwerpen)

Leerlab IAO.png

Een ander tijdperk vraagt andere organisaties. Wil je bouwen aan een organisatie die wendbaar is? Die flexibel kan reageren op noden van cliënten en hun omgeving? Die meebeweegt met de maatschappelijke context?