Word een ‘warm bedrijf’, stap voor stap!

Word een ‘warm bedrijf’, stap voor stap!

Hoe zet jouw organisatie in op bevlogen en energieke medewerkers? Ben je op zoek naar extra tools om de mentale gezondheid van jouw werkomgeving te versterken? Hoe maak je van jouw bedrijf een warm bedrijf?

Een ‘warme bedrijf’ is een werkomgeving die medewerkers mentaal gezond houdt én versterkt, als een positieve buffer tegen de rukwinden die het werkleven soms uitstuurt. Iedereen werkt er samen om medewerkers energiek en bevlogen aan de slag te houden. Dat komt zowel de mentale gezondheid van de medewerker als de productiviteit van het bedrijf ten goede. 

The Human Link, expertisecentrum voor preventie en welzijn, ontwikkelde samen met enthousiaste partners een ‘warm-bedrijf-startpakket’, met steun van de Vlaamse overheid.

Op www.warmbedrijf.be vind je 

  • de hands-on methodiek die inzicht geeft in de verschillende componenten die bijdragen aan mentale gezondheid op de werkvloer: de tafel van een ‘warm bedrijf’
  • filmpjes om beleidsmakers te sensibiliseren 
  • praktische en bruikbare tools rond de ‘basisvoorwaarden’: communicatie enerzijds en visie & gedragenheid anderzijds (de andere componenten worden eerst verder uitgetest en gevalideerd voordat ze met jullie worden gedeeld).

In oktober delen we nog heel wat extra materiaal en zullen masterclasses georganiseerd worden om jullie op weg te helpen. Heb jij de ambitie om van jouw organisatie een warme(-re) organisatie te maken?                                                                  Schrijf je hier in op de e-mailupdates.

Bekijk het startpakket ‘warm bedrijf'

Via deze link kom je terecht op de afbeelding van de tafel in .png bestand.

Ga zeker ook eens kijken naar veelzeggende getuigenissen van beleidsmakers en medewerkers.            Hen aan het woord laten is meer dan overtuigend : fimpjes !

  

logo-headerhumanlink    Afbeelding1zorgvlaanderen

Lees ook

Projectoproep Natuur in je Buurt

Projectoproep Natuur in je Buurt

De Vlaamse overheid ondersteunt projecten die bijdragen aan zowel een maatschappelijk doel als de verbetering van de biodiversiteit tot een bedrag van 150.000 euro.…

De minder gekende voordelen van renovaties

De minder gekende voordelen van renovaties

Als je je gebouwen renoveert, heeft dat uiteraard in de eerste plaats een positieve invloed op je energiefactuur en je CO2-besparing. Maar er zijn ook andere voordelen aa…

Meer grip op onze veerkracht en wendbaarheid: tips & tricks van Sonja Reckers

Meer grip op onze veerkracht en wendbaarheid: tips & tricks van Sonja Reckers

Sonja Reckers geeft tips & tricks voor leidinggevenden om meer grip te krijgen op onze veerkracht en wendbaarheid. Je herinnert je zeker en vast nog de Covid-19-peri…

Europa zet veiligheid en gezondheid op het werk op de kaart

Europa zet veiligheid en gezondheid op het werk op de kaart

De Europese Commissie lanceert een nieuw kader voor veiligheid en gezondheid op het werk voor 2021-2027.