Overheid voorziet interessante tarieven voor renovatieleningen

Overheid voorziet interessante tarieven voor renovatieleningen

In het najaar lanceerde de Vlaamse overheid de vernieuwde ‘Mijn VerbouwLening’ voor particulieren die hun woning willen renoveren. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ook niet-commerciële instellingen zoals vzw’s in aanmerking komen voor de goedkopere lening.

Sociale ondernemingen kunnen via de Vlaamse overheid een lening tot €60.000 bekomen. Op moment van schrijven bedraagt de rente hiervoor 2,25%. Ook niet-residentiële gebouwen gelegen in het Vlaams Gewest komen in aanmerking. Het gebouw moet wel minstens 15 jaar oud zijn. Een uitzondering hierop zijn investeringen in een zonneboiler, (hybride) warmtepomp of zonnepanelen, indien de aansluiting op het elektriciteitsnet vóór 2014 plaatsvond of de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen meer dan 5 jaar geleden is verleend.

De ‘Mijn Verbouwlening’ is geldig voor dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, renovatie van vloeren en funderingen, renovatie van ramen en deuren, binnenrenovatie, elektriciteit en sanitair, (hybride) warmtepompen, warmtepompboilers, zonneboilers en zonnepanelen. Per categorie van werken is er een maximaal ontleenbedrag voorzien.

De ‘Mijn VerbouwLening’ vraag je aan via het Energiehuis van jouw gemeente.

Meer informatie

Lees ook

“Ontzorg sociale ondernemingen die duurzaam willen bouwen”

“Ontzorg sociale ondernemingen die duurzaam willen bouwen”

“Sociale ondernemingen willen hun rol spelen in de omgang met de klimaatverandering. Daarvoor is meer steun nodig en een duidelijke langetermijnvisie. Die ontbreekt…

De Vlaamse regering investeert de komende vier jaar in de dienstverlening van het VLAIO Netwerk

De Vlaamse regering investeert de komende vier jaar in de dienstverlening van het VLAIO Netwerk

Verso en haar federaties zijn trots dat ze als een van de 13 VLAIO-partners de komende vier jaar ondernemingen zullen begeleiden binnen de vernieuwde opdracht van het VLA…

Sociale partners lanceren prioriteitennota voor volgende Vlaamse regering

Sociale partners lanceren prioriteitennota voor volgende Vlaamse regering

Richting de verkiezingen voor het Vlaams Parlement hebben ook de Vlaamse vakbonden en werkgeversorganisaties, verenigd in de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv…

Ontdek onze opleidingen over dit thema

31 mei 2024

Lerend netwerk ‘Strategische uitdagingen voor grote sociale ondernemingen’

Als directeur van een sociale onderneming word je geconfronteerd met bijzondere uitdagingen, o.a. op vlak van goed bestuur, arbeidskrapte, marktomgeving, financieel beheer, organisatieontwikkeling. Dit lerend netwerk creëert tijd en ruimte om met andere directieleden na te denken over deze strategische uitdagingen en de toekomst van jouw sociale onderneming.

14 oktober 2024

Leerlab financieel management basis (Leuven)

Leerlab financieel management.png

Reservelijst ‘Leer financieel onderbouwde beslissingen nemen.’ Heb jij als manager of bestuurder van een sociale onderneming niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren?

15 oktober 2024

Leerlab managementrapportering (Antwerpen)

Leerlab management rapportering.png

- RESERVELIJST- Als directielid of financieel verantwoordelijke neem je elke dag meerdere belangrijke en complexe beslissingen. Een eenvoudig en duidelijk rapport is een must om onderbouwde beslissingen te kunnen nemen en tijdig te kunnen bijsturen met oog op een evenwichtige en gezonde groei van je sociale onderneming.