Sint Oda, Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen winnen de eerste Customer-Centered Organization Awards

Sint Oda, Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen winnen de eerste Customer-Centered Organization Awards

Sint Oda, een dienstencentrum voor mensen met een complexe of meervoudige beperking uit Pelt, is de meest klantgerichte organisatie van Vlaanderen. De vzw werd in Brussel uitgeroepen tot laureaat van de eerste Customer-Centered Organization Awards, een initiatief van u.sentric en Hello Customer. Ook Bizbike uit Kruisem, dat elektrische fietsen verkoopt en herstelt, en Zorgbedrijf Antwerpen vielen in de prijzen.

Steeds meer bedrijven, overheden en non-profitorganisaties beseffen de kracht en de voordelen van klantgericht werken. Om Belgische rolmodellen inzake customer centricity in de kijker te stellen, lanceerden strategisch consultant u.sentric en het customer experience platform Hello Customer de Customer-Centered Organization Awards. Na een oproep werden acht organisaties geselecteerd en genomineerd voor deze erkenning: Baunat, Bizbike, Geriatro, Ibis.ai, Prefamac, Sint Oda, Unilin en Zorgbedrijf Antwerpen. 

De laureaat: Sint Oda

Een jury van acht experts boog zich over de dossiers en riep Sint Oda uit Pelt tot laureaat uit. Dit welzijnscentrum voor mensen met een complexe of meervoudige beperking heeft ruim 500 medewerkers en kan ook rekenen op meer dan 600 vrijwilligers. 

Annita Beysen, managing partner u.sentric: “Sint Oda heeft zich met succes aangepast aan de gewijzigde financiering in de gehandicaptensector, waarbij cliënten zelf financiële ondersteuning krijgen van de overheid en kiezen wat de beste zorgorganisatie is voor hun specifieke beperking. Het centrum paste daarom zijn strategie aan en plaatste klantgerichtheid centraal. Het investeerde bijvoorbeeld in zijn technische dienst, om creatieve en innovatieve oplossingen uit te werken voor zijn cliënten. Daardoor is het een koploper in kwaliteit en diversiteit van zorg. Het hele beleid werd daarop afgestemd. Iedereen in de organisatie werkt aan hetzelfde doel: waarde creëren voor de klant en daardoor de beste zorg bieden.”  

De runners-up: Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen

Naast Sint Oda kregen twee andere finalisten een eervolle vermelding: Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen. Leslie Cottenjé, CEO Hello Customer: “De acht genomineerden hadden allen een sterk dossier. Naast Sint Oda sprongen nog twee organisaties eruit. Bizbike uit Kruisem, dat elektrische fietsen verkoopt en herstelt aan huis, is een rolmodel: het heeft klantenfeedback volledig geïntegreerd in zijn werking. Door niet meer voort te gaan op veronderstellingen, maar op beoordelingen die klanten zelf aanreiken, neemt het veel betere beslissingen.” 

“En het Zorgbedrijf Antwerpen greep de coronapandemie aan om zijn digitale transformatie te versnellen, maar wel op maat van zijn medewerkers en klanten. Daardoor kon er meer en beter gecommuniceerd worden, zelfs in tijden waarin persoonlijk contact moeilijker lag. Deze strategische aanpak, de snelheid waarmee ze werd uitgerold en de focus op mensen is een schoolvoorbeeld van een geslaagde digitale transformatie”, aldus Cottenjé. 

De prijzen werden donderdagavond uitgereikt tijdens een inspiratiesessie rond customer centricity in De Warande in Brussel. Daar getuigden ook sprekers van Elia, SAXO Bank en UCB over hun aanpak rond klantgericht ondernemen. Keynotespreker Rik Vera besloot het event met de boodschap dat ‘extreme customer centricity’ het model van de toekomst zal zijn.

Meer info

Voor meer info: https://cco-awards.be/ of contacteer Bart Van Wassenhove, bart@usentric.eu, +32 472 68 25 48.

Lees ook

Zelfsturende teams hebben soms bijsturing nodig

Zelfsturende teams hebben soms bijsturing nodig

Zelfsturende teams heten hét antwoord te zijn op al te bekende uitdagingen als vervreemding van het werk, absenteïsme, gebrek aan flexibiliteit of eigenaarsch…

Verso zoekt een 'Digital Marketeer en Creative'

Verso zoekt een 'Digital Marketeer en Creative'

Wil je ook sociale ondernemingen versterken met inspirerende content en beklijvende events en vormingen, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

“Onze wereld is in transitie, we moeten erdoor!”

“Onze wereld is in transitie, we moeten erdoor!”

“Social profit toont dat het anders kan. Dat je ook producten en diensten kan leveren zonder dat alleen de financiële, maar ook de maatschappelijke winst prime…

“We geven de social profit toegang tot een doelgroep die eigenlijk niet beschikbaar is”

“We geven de social profit toegang tot een doelgroep die eigenlijk niet beschikbaar is”

Gemotiveerde mensen met veel expertise en ervaring aantrekken voor zakelijk ondersteunende functies en dit aan een haalbare kost. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nie…