Sint Oda, Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen winnen de eerste Customer-Centered Organization Awards

Sint Oda, Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen winnen de eerste Customer-Centered Organization Awards

Sint Oda, een dienstencentrum voor mensen met een complexe of meervoudige beperking uit Pelt, is de meest klantgerichte organisatie van Vlaanderen. De vzw werd in Brussel uitgeroepen tot laureaat van de eerste Customer-Centered Organization Awards, een initiatief van u.sentric en Hello Customer. Ook Bizbike uit Kruisem, dat elektrische fietsen verkoopt en herstelt, en Zorgbedrijf Antwerpen vielen in de prijzen.

Steeds meer bedrijven, overheden en non-profitorganisaties beseffen de kracht en de voordelen van klantgericht werken. Om Belgische rolmodellen inzake customer centricity in de kijker te stellen, lanceerden strategisch consultant u.sentric en het customer experience platform Hello Customer de Customer-Centered Organization Awards. Na een oproep werden acht organisaties geselecteerd en genomineerd voor deze erkenning: Baunat, Bizbike, Geriatro, Ibis.ai, Prefamac, Sint Oda, Unilin en Zorgbedrijf Antwerpen. 

De laureaat: Sint Oda

Een jury van acht experts boog zich over de dossiers en riep Sint Oda uit Pelt tot laureaat uit. Dit welzijnscentrum voor mensen met een complexe of meervoudige beperking heeft ruim 500 medewerkers en kan ook rekenen op meer dan 600 vrijwilligers. 

Annita Beysen, managing partner u.sentric: “Sint Oda heeft zich met succes aangepast aan de gewijzigde financiering in de gehandicaptensector, waarbij cliënten zelf financiële ondersteuning krijgen van de overheid en kiezen wat de beste zorgorganisatie is voor hun specifieke beperking. Het centrum paste daarom zijn strategie aan en plaatste klantgerichtheid centraal. Het investeerde bijvoorbeeld in zijn technische dienst, om creatieve en innovatieve oplossingen uit te werken voor zijn cliënten. Daardoor is het een koploper in kwaliteit en diversiteit van zorg. Het hele beleid werd daarop afgestemd. Iedereen in de organisatie werkt aan hetzelfde doel: waarde creëren voor de klant en daardoor de beste zorg bieden.”  

De runners-up: Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen

Naast Sint Oda kregen twee andere finalisten een eervolle vermelding: Bizbike en Zorgbedrijf Antwerpen. Leslie Cottenjé, CEO Hello Customer: “De acht genomineerden hadden allen een sterk dossier. Naast Sint Oda sprongen nog twee organisaties eruit. Bizbike uit Kruisem, dat elektrische fietsen verkoopt en herstelt aan huis, is een rolmodel: het heeft klantenfeedback volledig geïntegreerd in zijn werking. Door niet meer voort te gaan op veronderstellingen, maar op beoordelingen die klanten zelf aanreiken, neemt het veel betere beslissingen.” 

“En het Zorgbedrijf Antwerpen greep de coronapandemie aan om zijn digitale transformatie te versnellen, maar wel op maat van zijn medewerkers en klanten. Daardoor kon er meer en beter gecommuniceerd worden, zelfs in tijden waarin persoonlijk contact moeilijker lag. Deze strategische aanpak, de snelheid waarmee ze werd uitgerold en de focus op mensen is een schoolvoorbeeld van een geslaagde digitale transformatie”, aldus Cottenjé. 

De prijzen werden donderdagavond uitgereikt tijdens een inspiratiesessie rond customer centricity in De Warande in Brussel. Daar getuigden ook sprekers van Elia, SAXO Bank en UCB over hun aanpak rond klantgericht ondernemen. Keynotespreker Rik Vera besloot het event met de boodschap dat ‘extreme customer centricity’ het model van de toekomst zal zijn.

Meer info

Voor meer info: https://cco-awards.be/ of contacteer Bart Van Wassenhove, bart@usentric.eu, +32 472 68 25 48.

Lees ook

Groen doen leer je van elkaar

Groen doen leer je van elkaar

Niet alle stappen richting duurzaamheid hoeven ingewikkeld te zijn. Daarom een aantal tips die je veelal direct kan implementeren. Neem je de tips mee naar je eigen organ…

Wandelbaan, loopbaan of sprintbaan: loopbanen aanpassen aan levensfase is sleutel voor werkbaar werk

Wandelbaan, loopbaan of sprintbaan: loopbanen aanpassen aan levensfase is sleutel voor werkbaar werk

De arbeidsmarkt was nooit zo gespannen. Tegelijk piekt het langdurig ziekteverzuim. Werkgevers zijn op zoek naar manieren om productiviteit te verzoenen met een duurzame …

Online tool helpt sociale dienstverleners de weg naar EU-fondsen te vinden

Online tool helpt sociale dienstverleners de weg naar EU-fondsen te vinden

De Europese Vereniging van dienstverleners voor personen met een handicap (EASPD) en 15 partner organisaties hebben een online tool gelanceerd met persoonlijke ondersteun…

Sociale partners herhalen vraag naar ondersteuning voor sectoren die lijden onder hoge inflatie

Sociale partners herhalen vraag naar ondersteuning voor sectoren die lijden onder hoge inflatie

Het evaluatierapport over de lopende begroting van de Vlaamse Overheid van de Serv vestigt deze week opnieuw de aandacht op de niet-indexering van de werkingsmiddelen in …