Renoveer eenvoudig je gebouwen met het VEB

Renoveer eenvoudig je gebouwen met het VEB

Wil je je gebouwen klaarstomen voor 2050? Maar alle nodige openbare aanbestedingen doen kost je te veel tijd en moeite?

Geen nood! Je kan gebruik maken van de raamcontracten van het Vlaams Energiebedrijf (VEB). Deze overheidsinstantie biedt zijn diensten aan als aankoopcentrale en energie-expert. Of het nu is voor zonnepanelen, het isoleren van daken en muren, de vervanging van je stookketel of optimaler instellen van regelingen, ze hebben het juiste raamcontract liggen.

Om te weten wat je allemaal moet aanpakken, start je best met een energiescanof een energieaudit. Als resultaat hiervan krijg je een overzicht van maatregelen, inclusief investeringskost en op hoeveel jaar die investering zichzelf terugverdient. Het studiebureau geeft advies over de logische volgorde van de uitvoering, maar uiteindelijk beslis jij.

Voor de mix van energiebesparende en energieopwekkende maatregelen die uit de scan of audit komen kan je vervolgens ook bij het VEB terecht. Je bent zeker van een goede prijs-kwaliteitsverhouding, dankzij de gunningscriteria van het raamcontract. Het VEB houdt ook steekproefsgewijze kwaliteitscontroles en blijft de projecten opvolgen waar nodig.

Start nu met je energiebesparing.

Of contacteer jouw regionale verantwoordelijke. Hij/zij helpt jou graag op weg!

VEB hielp al heel wat sociale ondernemingen bij hun renovatieprojecten. Zoals vzw Oostrem:

Webinar

Verso-lid Zorgnet-Icuro organiseerde samen met het Vlaams Energiebedrijf (VEB) op maandag 12 september 2022 een webinar over de volgende thema’s:

  • De VIPA-subsidiemogelijkheden voor energiescans en energiebesparende maatregelen.
  • Het VEB-aanbod om energiebesparende maatregelen te realiseren.
  • Het VEB-aanbod voor de aankoop van zonnepanelen.

De webinar duurde 1 uur 22 minuten. Herbekijk hem hieronder:

Lees ook

Minder energie en meer comfort

Minder energie en meer comfort

De jongeren van De Hoge Kouter in Kortrijk krijgen het een stuk comfortabeler in de klas en in de leefgroepen. Nieuwe gasketels, superisolerend glas, zonnewerende koepels…

Europa wil 35 miljoen gebouwen renoveren tegen 2030

Europa wil 35 miljoen gebouwen renoveren tegen 2030

Ook de renovatie van openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en administratieve gebouwen staat bovenaan de Europese agenda.

"Klimaat moet hoog op de strategische agenda van zorgvoorzieningen"

"Klimaat moet hoog op de strategische agenda van zorgvoorzieningen"

De zorgsector neemt meer en meer zijn verantwoordelijk op in de klimaatproblematiek en het debat over duurzaamheid. Dat moet ook wel. Zo’n 10% van de CO2-uitstoot i…

“Tewerkstellen is onze corebusiness”

“Tewerkstellen is onze corebusiness”

In een krappe arbeidsmarkt en een maakindustrie die het lastig heeft, kunnen maatwerkbedrijven een veel grotere rol spelen dan nu, zeggen Johan Bongaerts van maatwerkbedr…