Maak als zorg- of welzijnsorganisatie gebruik van VIPA- en relancemiddelen

Maak als zorg- of welzijnsorganisatie gebruik van VIPA- en relancemiddelen

Wil je als voorziening je gebouwen klaarstomen voor 2050? Maak zeker gebruik van de verschillende steunmechanismes en raamcontracten die er zijn.

Gratis energiescan en klimaatsubsidies

Weet je niet goed waar je in je gebouwen energiewinsten kan boeken, laat dan een gratis energiescan van VIPA uitvoeren. Met deze scan krijg je een dynamisch investeringsplan. Voor verschillende maatregelen die uit deze energiescan komen voorziet VIPA bovendien middelen uit het klimaatfonds. Mis deze kans niet: hoe sneller de energiescan uitgevoerd wordt, hoe meer kans je hebt om nog aanspraak te kunnen maken op subsidies voor energiebesparende maatregelen.

Raamcontracten VEB, nu met relancesteun

Je hoeft de maatregelen die uit de scan volgen niet zelf aan te besteden. Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) deed dat al voor jou. Bovendien zijn nog tot eind dit jaar mooie steunpercentages van kracht door het relanceplan van de Vlaamse overheid.

Lees hier meer over relancesteun

Combineer relancesteun met klimaatsubsidies

Voor het gedeelte van de kostprijs van de werken waarvoor het VEB geen relancesteun toekent, kunnen de ondernemingen bij VIPA terecht voor een aanvullende subsidiëring, met uitzondering van relighting en warmtekrachtkoppeling.

Opgelet: je hebt best al een energiescan via VIPA laten doen om gebruik te maken van de dubbele tegemoetkoming. De middelen voor de relancesteun moeten immers dit jaar vastgelegd zijn.

Lees hier meer over de combinatie relance met klimaatsubsidies

Lees ook

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

VIA6: welke kwaliteitsmaatregelen?

Onder kwaliteit verstaan we werken aan werkbaar en wendbaar werk maar ook het streven naar meer instroom van personeel in onze sectoren en de versterking van sociale onde…

Steunmaatregelen voor de zorg

Steunmaatregelen voor de zorg

Wist je dat ondernemingen, organisaties en vrije beroepen die actief zijn in de zorg gebruik kunnen maken van specifieke steunmaatregelen via de Vlaamse en Federale over…

“Tewerkstellen is onze corebusiness”

“Tewerkstellen is onze corebusiness”

In een krappe arbeidsmarkt en een maakindustrie die het lastig heeft, kunnen maatwerkbedrijven een veel grotere rol spelen dan nu, zeggen Johan Bongaerts van maatwerkbedr…

Ontdek onze opleidingen over dit thema

31 mei 2024

Lerend netwerk ‘Strategische uitdagingen voor grote sociale ondernemingen’

Als directeur van een sociale onderneming word je geconfronteerd met bijzondere uitdagingen, o.a. op vlak van goed bestuur, arbeidskrapte, marktomgeving, financieel beheer, organisatieontwikkeling. Dit lerend netwerk creëert tijd en ruimte om met andere directieleden na te denken over deze strategische uitdagingen en de toekomst van jouw sociale onderneming.

14 oktober 2024

Leerlab financieel management basis (Leuven)

Leerlab financieel management.png

Reservelijst ‘Leer financieel onderbouwde beslissingen nemen.’ Heb jij als manager of bestuurder van een sociale onderneming niet meteen een financieel-economische achtergrond? Heb je nood aan begeleiding die jou inzicht geeft in hoe je de financiële performantie van jouw onderneming kan monitoren?

15 oktober 2024

Leerlab managementrapportering (Antwerpen)

Leerlab management rapportering.png

- RESERVELIJST- Als directielid of financieel verantwoordelijke neem je elke dag meerdere belangrijke en complexe beslissingen. Een eenvoudig en duidelijk rapport is een must om onderbouwde beslissingen te kunnen nemen en tijdig te kunnen bijsturen met oog op een evenwichtige en gezonde groei van je sociale onderneming.