“Ik geloof in de magie van een gedeeld idee”

Tine Holvoet is sinds eind 2020 beleidsadviseur sociaal ondernemerschap bij Verso. We stellen haar graag even aan je voor!

Tine Holvoet Portret.jpg

Medewerker in de kijker

Naam: Tine Holvoet
Leeftijd: 38
Functie: Beleidsadviseur sociaal ondernemen

Tine professioneel

Wat was jouw droomjob toen je 5 jaar oud was?
Tot mijn 7 jaar was ik enig kind. Daarom droomde ik ervan om een weeshuis te bouwen, waarin het elke dag feest was. (lacht)

Wat is jouw beste vaardigheid? En hoe maak je daarin het verschil voor sociale ondernemingen?
Ik hou van samenwerken en ben goed in gemeenschappelijke uitdagingen omzetten naar een realistisch plan van aanpak. Daarvoor verzamel ik graag nieuwe stemmen rond de tafel. Een voorbeeld? Digitalisering is in zowat alle organisaties aan de orde, en toch blijft iedereen apart oplossingen zoeken. Door cross-sectoraal te denken, creëert de social profit schaalvoordelen.

Welke pagina op de Verso-website bezoek je het vaakst (en waarom)?
De pagina waarop we de standpunten bundelen, bezoek ik het meest. Mensen onderschatten de waarde van hun kijk op de zaak. Ik geloof heel sterk in de magie die ontstaat als je een idee deelt. Gedeelde expertise is krachtig omdat die in een vingerknip bij anderen een idee kan losmaken. Zo ontstaat een intellectueel sneeuwbaleffect.

Welk social-profitinitiatief had je zelf willen bedenken?
Rising You: hun ongewone combinatie van jobbegeleiding en letterlijk ‘leren klimmen’ is verrassend. Maar ook de grote spelers inspireren mij. Als kind liep ik vaak door de technische gangen van UZ Gasthuisberg, waar mijn vader een lab runde. De herinnering aan die drukke backstage met containers, karren met dienbladen en witte jassen sterkte mijn geloof in de geoliede machine die een ziekenhuis is.

Welke sociale ondernemer verdient volgens jou een standbeeld? En … waarom?
Ondernemen is een werkwoord, geen one (wo)man show. Daarom bouw ik graag een standbeeld voor intrapreneurship: voor iedereen die vanuit haar ervaringen en expertise durft kennisdelen, pivoteren en opschalen.

Tine privé

Hoe maak je jouw maatschappelijk engagement tastbaar in jouw eigen dagelijkse leven?
Om onze voetafdruk beperkt te houden, wonen we met ons gezin op een klein appartement in het centrum van Brussel. Onze groenten oogsten we zelf in een pluktuin. En ik weiger een bedrijfswagen bij elke job-onderhandeling.

Als jij minister was, wat is dan het allereerste dat je doet?
Oh, ik zou alle aspecten van een wendbare organisatie toepassen en starten met een daily stand-up. Zo een stand-up of scrum komt uit het rugby: even de koppen bij elkaar steken, maximum 15 minuten rechtopstaand vergaderen en dan GO! Samen tackel je dan de doelstellingen en hindernissen van de dag.

Welke muziek, film en/of literatuur inspireert jou?
Kiosk radio is een ‘online community radio’ die uitzendt vanuit het Warandepark. Dagelijks ontdek ik nieuwe muziek via de dj’s: de helft daarvan zijn vrouwen, nog altijd atypisch in de muziekscene.

Welke vakantiebestemming bracht jou tot nieuwe inzichten?
Onder het motto ‘support your locals’ kies ik dan voor Oostende. Ik hou vooral van de constante instroom. En dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk interpreteren.

Wat is jouw droom voor Verso (persoonlijk, als organisatie, …)?
Verso treedt op als promotor en versterkt de stemmen van alle organisaties die ze overkoepelt. Daarbij wil ik me inzetten om Verso meer ‘eigen smoel’ te geven, en zo onze naamsbekendheid te verhogen. Nu moet ik vrienden nog te vaak uitleggen waar ik werk. Idealiter spreekt dat in de toekomst voor zich.

Wat is jouw meest memorabele moment bij Verso?
Een job aanvangen in COVID-tijden is niet simpel. De kracht van wandelen blijft me fascineren: het is ongelooflijk hoe twee uur met een nieuwe collega door het bos marcheren nuttiger is dan een vergadering achter het scherm.

Hoe zouden jouw collega’s jou typeren in één woord?
Als ik uitzonderlijk twee woorden mag gebruiken: energy yes!

Leer ook de andere Verso-medewerkers kennen

Lees ook

"Onze sector is volop in beweging en heeft nood aan nieuwe concepten om 'zorg op maat' te bieden”

"Onze sector is volop in beweging en heeft nood aan nieuwe concepten om 'zorg op maat' te bieden”

Villa Clementina is een inclusief kinderdagverblijf. Waarbij een derde van de plaatsen voorbehouden wordt voor jonge kinderen met extra ondersteuningsnoden. Mieke De Stro…

Provincie Antwerpen ondersteunt sociale ondernemers

Provincie Antwerpen ondersteunt sociale ondernemers

De provincie Antwerpen ondersteunt impactondernemers vandaag op 2 manieren: via renteloze leningen bij Trividend Provincie Antwerpen en via de Adviesraad Sociaal Ondernem…

Open brief over het voorstel van decreet m.b.t. de privatisering van de zorg

Open brief over het voorstel van decreet m.b.t. de privatisering van de zorg

Geachte volksvertegenwoordiger, woensdag 6 oktober kan u een beslissing nemen waardoor het Vlaamse zorg- en ondersteuningslandschap er in de toekomst helemaal anders kan …

“Concrete inzichten vanuit de Groeilabz-groep”

“Concrete inzichten vanuit de Groeilabz-groep”

Hilde Dieussaert, directeur van ’t Veldzicht vzw vertelt over haar ervaringen tijdens de Groeilabz-bootcamps.