De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

EU-actieplan circulaire economie: Waar moet Vlaanderen op inzetten?

EU-actieplan circulaire economie: Waar moet Vlaanderen op inzetten?

Opschaling van de circulaire economie is nodig om tegen 2050 klimaatneutraliteit te kunnen bereiken. Het actieplan van de EU bevat dan ook een agenda van 35 wetgevende en niet-wetgevende maatregelen om te komen tot een “klimaatneutrale, hulpbronnenefficiënte en concurrerende economie”.

Het actieplan werd op 11 maart 2020 door de Commissie uitgebracht, aan de vooravond van de algemene lockdown. Nu de Europese Raad, op 17 december 2020, over dit plan conclusies heeft aangenomen met als titel "Making the Recovery Circular and Green", is het een uitgelezen tijdstip om stil te staan bij de vraag waar Vlaanderen in dit verband moet op inzetten.
 
Werner Bosmans van de Europese Commissie verzorgt de keynote over het nieuwe EU-actieplan circulaire economie. Hij is policy officer duurzame productie, producten en consumptie. Een echte expert ter zake, want ook bij het vorige EU-actieplan circulaire economie was hij nauw betrokken.

Aansluitend krijg je een toelichting van mevrouw Lieze Cloots (hoofd Internationaal Beleid OVAM) bij de opportuniteiten en uitdagingen voor het Vlaamse niveau. Zij is Belgisch piloot voor het EU-actieplan circulaire economie (CE) en lid van de coördinatiegroep van het EU CE Stakeholderplatform (ECESP).

Voordien is er een korte sessie waarin je een volledige update krijgt over de Europese klimaat- en milieudossiers door mevrouw Marjan Decroos (milieu-attaché departement Omgeving / VV EU).

Door wie: VLEVA
Voor wie: Stafmedewerkers
Locatie: Webinar
Prijs: € 0
Website:  EU-actieplan circulaire economie: Waar moet Vlaanderen op inzetten? | VLEVA

Deel met anderen