De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Bestuurders in de cockpit van jouw sociale onderneming

Bestuurders in de cockpit van jouw sociale onderneming

Over de sprekers

 1. Abigail Levrau

  Prof. dr. Abigail Levrau is Knowledge & Research Officer en lid van het Executive Committee van GUBERNA. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd in corporate governance en publiceerde hierover verschillende artikels. In 2007 behaalde ze haar doctoraat met een scriptie over ‘board effectiveness’ (doeltreffendheid van de raad van bestuur). Gezien haar academische achtergrond superviseert ze momenteel de verschillende onderzoeksprojecten van GUBERNA. Bovendien is ze een belangrijke schakel bij evaluaties van raden van bestuur. Ze speelt ook een grote rol bij de ontwikkeling van de opleidingsportefeuille en geeft regelmatig lezingen over governance en raden van bestuur. Daarnaast is ze gastprofessor aan de Universiteit Gent en Mathias Corvinus Collegium (Hongarije). Ze treedt eveneens op als onafhankelijk bestuurder.
 2. Anne Van Autreve

  Anne Van Autreve heeft heel veel verschillende bestuurservaringen en vertegenwoordigt momenteel o.a. een stakeholder bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.
 3. Ewout Görtz

  Ewout is medeverantwoordelijk voor de Centra Public Governance en Social Governance binnen GUBERNA. Hij volgt trends en regelgeving op binnen deze sectoren om relevante opleidingen en events mee vorm te geven en op te zetten. Dit met als missie om overheids- en non-profit organisaties bewust te maken van het belang van kwaliteitsvol goed bestuur.
 4. Frederik Lecok

  Frederik Lecok is werkzaam bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.
 5. Krista Vandenborre

  Krista Vandenborre is voorzitter van Artsen Zonder Vakantie vzw.
 6. Liesbeth De Ridder

  Als bestuurder van de strategische pijler ‘Reach’ van GUBERNA was Liesbeth de voorbije 20 jaar verantwoordelijk voor het ledennetwerk van GUBERNA en het platform van de CEO’s en voorzitters. Ze heeft dus een goed inzicht in de behoeften en uitdagingen op het vlak van governance bij verschillende soorten bedrijven. Daarnaast heeft Liesbeth heel wat ervaring met de evaluatie van de raden van bestuur van zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen. Bovendien is ze docente bij de Board Effectiveness programma’s van GUBERNA (NL-FR).
 7. Pegie Leys

  Pegie Leys staat aan het hoofd van de juridische dienst van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Ze leidt ook de dienst ‘Competition & Club Service’, die clubs adviseert over de bondsregels.
 8. Saartje Verbeke

  Prof. dr. Saartje Verbeke startte in maart 2019 bij GUBERNA als Lifelong Learning Manager en lid van het Management Commitee. Ze is verantwoordelijk voor de uitbouw en kwaliteitsgarantie van de basisopleidingsmodules en in-house opleidingen van GUBERNA, en de continue ontwikkeling en vernieuwing van het opleidingsaanbod. Dit doet ze op basis van onderzoek naar nieuwe trends en evoluties binnen zowel corporate governance als lifelong learning research.

Aanmelden

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Deel met anderen