Webinar: Samen voor meer natuur met zorg!

Webinar: Samen voor meer natuur met zorg!

Je hoorde de afgelopen jaren zeker en vast al van klimaatactie, biodiversiteit en gezondheid. Drie begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  

Op dit moment zijn de nefaste gevolgen van klimaatopwarming al duidelijk zichtbaar op natuur én mens. Is dit slechts een tipje van de sluier van hoe onze gezondheid in de toekomst onder druk komt te staan door hittestress, overstromingen en de gevolgen daarvan?

🤔 Wat weten we?

Natuur speelt een grote rol in de oplossing van de klimaatproblemen en daarmee dus ook van jouw welzijn en gezondheid. Er zijn vele onderlinge verbanden tussen een sterke biodiversiteit en een goede menselijke gezondheid.

Investeren in natuur is dus rechtstreeks investeren in onszelf en de zorg voor elkaar.

🌱 Hoe kan jij de switch maken?

Al ooit gehoord van een biodiverse tuin rond zorg- en welzijnsvoorzieningen? Dit is een plaats die cliënten, personeel, bezoekers, buurtbewoners,... rust biedt, activeert en verbindt met elkaar. En jij kan er eentje starten.

Hoe maak je zelf dan zo een biodivers zorgproject? Waar kan je partners en middelen vinden? Wat is de focus van de projectoproepen die een subsidie verstrekken? Waarin gelijken ze? Hoe stem ik ze op elkaar af?

Dus wil jij zorgen voor de natuur én voor elkaar? Volg op donderdag 2 juni onze gratis webinar van 14:00 tot 15:30 en krijg een antwoord op al je vragen.

Laat je alvast inspireren:

Foto: (c) Ter Heide vzw

Programma van Samen voor meer natuur voor zorg!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deze webinar volg je gratis, schrijf je snel in!

Deel met anderen