Bootcamp ‘Taal en communicatie in een inclusieve organisatie’

Bootcamp ‘Taal en communicatie in een inclusieve organisatie’

In dit bootcamp focussen we op het gebruik van taal en communicatie in een inclusieve organisatie. Diverse medewerkers aantrekken en tewerkstellen, is niet voldoende. Je moet ze ook thuis doen voelen binnen je organisatie. Heldere taal en communicatie zorgt voor een meer efficiënte werkvloer en bevordert de samenwerking tussen de medewerkers.

Samen onderzoeken we wat jij als werkgever/jouw organisatie kan doen om communicatie met medewerkers te optimaliseren.

Wanneer?

Dit bootcamp wordt vormgegeven door medewerkers van Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas, Verso en Grip en gegeven door medewerkers van Atlas en  bestaat uit 5 sessies. Deze sessies zullen allemaal online doorgaan en dit van 13h tot 16h. 

  • 10/02/2022 
  • 10/03/2022 
  • 31/03/2022 
  • 28/04/2022 
  • 19/05/2022 

Een bootcamp? Wat?

Een bootcamp is een intensief en vooral interactief traject op het gebied van houding, vaardigheden en kennis. Een bootcamp daagt je uit werk te maken van een specifieke uitdaging of actueel thema binnen de eigen organisatie. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s uit andere (sociale) ondernemingen uit verschillende sectoren. Zo leer je niet alleen van de expert die de bootcamp begeleidt, maar zeker ook van elkaar in een open en vertrouwelijke sfeer

Extra!

Een bootcamp is niet alleen leren, maar ook doen. Onder begeleiding van onze experts maak je een plan van aanpak op om de eerste stappen te zetten naar de verandering die je wenst. Onze experts ondersteunen je ook bij de uitvoering van dat plan (2 individuele coaching sessies). We werken hierbij graag op maat van jouw organisatie. Daarom houden onze experts vóór de start van de bootcamp een intakegesprek met jou, zodat zij precies weten wat je bezighoudt binnen het thema en jij precies weet wat je van hen kan verwachten.

Voor wie?

Voor organisatie- en HR-verantwoordelijken van ondernemingen uit de social profit en de profitsector.

Onderwijsinstellingen en openbare besturen, met uitzondering van autonome gemeentebedrijven, mogen zich helaas niet inschrijven voor onze bootcamps. Openbare besturen verwijzen we graag door naar het aanbod van Diverscity. Twijfel je of jouw organisatie binnen de door ESF toegelaten doelgroep valt? Neem met ons contact op en we zoeken het voor je uit.

Jouw bijdrage

Ons aanbod is gratis, maar vraagt wel jouw engagement:

  • Je neemt deel aan de vijf sessies.
  • Je maakt tijd voor een intakegesprek en voor het invullen van onze checklist diversiteit.
  • Tussen de sessies door maak je tijd om aan de slag te gaan met korte opdrachten binnen jouw organisatie.
  • Je maakt ruimte tijdens het traject voor twee coachingsessies op maat en voor het opmaken van een plan van aanpak, beiden onder begeleiding van onze experten.
  • Je neemt tijd om feedback te formuleren zodat wij onze dienstverlening permanent kunnen optimaliseren en de impact ervan kunnen meten.

Over de groepssamenstelling

We willen de bootcamp zo interactief mogelijk maken. Daarom houden we de groepen bewust klein. Er nemen minimum 8 en maximum 10 organisaties deel. Per organisatie kom je idealiter met twee personen. Op die manier kan je meer draagvlak creëren. Is dit moeilijk, dan ben je zeker ook alleen welkom.

Aanmelden

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
Eerste deelnemer binnen organisatie. Gratis
Tweede deelnemer binnen organisatie. Gratis

Per organisatie kom je idealiter met twee personen.

Deel met anderen