Checklist Diversiteit met online rapport op maat

Checklist Diversiteit met online rapport op maat

Met de online Checklist Diversiteit van HRwijs ga je na of je organisatie rekening houdt met verschillen tussen medewerkers.

Maak online zelf een analyse van je personeelsbeleid

Is alles in het werk gesteld om iedereen gelijke kansen en voldoende rechten te geven, ongeacht zijn of haar leeftijd, geslacht, afkomst, religie, seksuele voorkeur of eventuele fysieke beperking?

Een lijst van concrete vragen maakt het je makkelijk. Zijn je vacatures in toegankelijke taal geschreven? Is er ruimte voor gebed? Is het werk van je medewerkers afgestemd op hun leeftijd en hun privésituatie? Kunnen medewerkers lang genoeg op vakantie om hun thuisland te bezoeken? Wordt er bij selecties rekening gehouden met de complementariteit in een team? Is het kantoor rolstoeltoegankelijk?  

Je kunt de Checklist Diversiteit online invullen: je krijgt stellingen voorgelegd per HR-domein. Je antwoorden leiden tot een rapport met sterktes en werkpunten. Daaraan worden automatisch tips gekoppeld. Je kunt meteen aan de slag.

Of vraag naar een gratis diversiteitsscan in huis

Een medewerker van Verso kan ook gratis bij je organisatie langskomen om de checklist samen in te vullen. Samen met een (werk)groep nemen we de checklist door, brengen we aandachtspunten aan en geven onmiddellijk al advies ter verbetering van de actiepunten.

Ben je op zoek naar de checklist in het Frans? Bruxeo vertaalde onze checklist naar het Frans en stelt hem in pdf beschikbaar op hun website. 

Vul de vragenlijst online in en bekijk meteen het rapport op maat, met bijhorende tips!

Of ga meteen een stapje verder en vraag hier een gratis diversiteitsscan in huis aan

Lees ook

Checklist Diversiteit biedt oplossingen aan

Checklist Diversiteit biedt oplossingen aan

Marleen Vanlingen (directie) en Lise Crabbé (HR) deden de proef op de som. Ze gingen met de online Checklist Diversiteit na of hun dienstenchequebedrijf DF BalDeMo…

Checklist Diversiteit geeft prioriteiten aan

Checklist Diversiteit geeft prioriteiten aan

“De checklist geeft aan op welke domeinen van je HR-beleid je best het eerst inzet om diversiteit mogelijk te maken", zegt Wouter Tops van Kind Jezus en C…

De 4 A's van een diversiteitsbeleid

De 4 A's van een diversiteitsbeleid

UNIA is je allicht welbekend. De kans is groot dat je de link het snelst met discriminatie legt, maar ze geven ook tips aan werkgevers over hoe je je medewerkersbeleid in…

HRscan is basis voor ons nieuwe medewerkersbeleid

HRscan is basis voor ons nieuwe medewerkersbeleid

Catelijne Devriendt, coördinator van vzw De Molenketjes, een opvanginitiatief voor kinderen van 0 tot 12 jaar in Molenbeek: “Via HRwijs van Verso ontdekten we …