Oplossingsgericht leiderschap - warm aanbevolen!

Een lerend netwerk rond oplossingsgericht leiderschap. En dit met 20 % korting voor leden van de Verso-federaties. Een mooi aanbod voor sociale ondernemingen van HRwijs-partner Ilfaro!

Een nieuw lerend netwerk voor leidinggevenden

Ben je nieuwsgierig hoe andere leidinggevenden bepaalde uitdagingen aanpakken? Lijkt het jou wel wat om advies en ondersteuning te krijgen van andere leidinggevenden? Deel je graag zelf goede praktijken? En wil je jezelf graag uitdagen in je leiderschapsvaardigheden? Dan is het zeker de moeite om dit netwerk te overwegen.

Het netwerk wordt begeleid door Lily Deforce en Chris Aertsen, twee coaches en trainers van Ilfaro uit Heverlee (www.ilfaro.be).

Het zijn dagen waarop leidinggevenden in een veilige context vertragen om op verhaal te komen. Ze krijgen de ruimte om in te zoomen op specifieke issues en uitdagingen waar ze voor staan en anderzijds kunnen ze stilstaan bij hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Ze leren veel van elkaar en versterken elkaar.

Lily en Chris dragen er zorg voor dat dit kan in een aangename sfeer van vertrouwen en veiligheid. Ze voeden de groep met oplossingsgerichte methodieken en blijven de deelnemers uitdagen in hun coachende en andere leidinggevende vaardigheden.

Wat steeds opvalt is dat er veel herkenning en erkenning is voor elkaar en dat de samenkomsten echt deugd doen. Een mooi aanbod dus voor leidinggevenden die zoekende zijn, hier en daar ondersteuning kunnen gebruiken en graag van gedachten wisselen met mensen met gelijkaardige uitdagingen om zo te kunnen blijven groeien in hun rol.

Een groot cadeau - stiekem zelfs een must voor iedereen - om in zo’n veilige, inspirerende context te mogen reflecteren en uitwisselen. Het lerend netwerk is inspiratie, een klankbord, (h)erkenning; samen met gelijken - die toch ook zo anders zijn. Dat maakt het driedubbel boeiend! Lily en Chris bieden kader; reiken aan, zonder op te dringen. Ze delen erg gul hun kennis, maar ook heel veel praktijkervaring. Ze nodigen ons uit om dankzij de oplossingsgerichte aanpak zelf antwoorden te ontdekken en tegelijk elkaar uit te dagen om het ook nog eens van die andere kant te bekijken. De Lily-en-Chris-tandem loopt als een trein. Soms treedt de ene, dan weer de andere op de voorgrond, met een naturel die overtuigt en inspireert.

- deelnemer Heleen Dewulf, Organisatieontwikkeling, Fairtrade Belgium

In Coronatijden waarin ieders veerkracht zo onder druk staat is het heerlijk om even de tijd te nemen om te vertragen, op adem te komen, te reflecteren over je rol als leidinggevende. Een concrete casus, jouw visie op leiderschap, de zorg voor jezelf en je team,... je formuleert mee de noden en gaat aan de slag met wat je zelf wil. En dat samen met een fijne groep andere leidinggevenden, professioneel begeleid door Lily en Chris en op de prachtige Ilfaro-locatie. Een aanrader! 

- deelnemer Kirsten D'Hooghe, coördinator HRwijs, Verso 

Praktisch

  • Het lerend netwerk start op 31 maart en 1 april 2022. Opvolgdag op 3 juni 2022.
  • Locatie: Ilfaro, Prosperdreef 1, Heverlee.

Aanbod voor leden van de Verso-federaties

De kostprijs (voor drie dagen) voor de non-profit is € 900, excl. BTW.

Leden van de Verso-federaties - Groep Maatwerk, Sociare, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Zorggezind, Zorgnet-Icuro - krijgen 20 % korting! Bij inschrijving vermeld je dan best van welke Verso-federatie je lid bent. 

Interesse? 

Ontdek alles over dit lerend netwerk en schrijf in op de website van HRwijs-partner Ilfaro