Sollicitatiefeedback vanuit werkgevers naar VDAB toe

Het is belangrijk om als werkgever gestimuleerd te worden om steeds sollicitatiefeedback te geven na een sollicitatiegesprek.

Het is een WIN-WIN situatie voor iedereen!

Heb je als werkgever een vacature dan krijg je verschillende kandidaten over de vloer. Sommige hebben voor jouw organisatie het juiste profiel, andere missen soms nog extra vaardigheden om te worden weerhouden na jullie sollicitatiegesprek. Gedurende dat sollicitatiegesprek wordt dus heel wat informatie verzameld voor alle betrokken partijen. 

Dit is belangrijke informatie voor de werkzoekende maar ook belangrijk voor VDAB. Waarom?

Door de sollicitatiefeedback kan VDAB jouw organisatie gerichter kandidaten voorstellen, geraken je vacatures sneller ingevuld en wordt de sollicitant nog beter begeleid naar een duurzame tewerkstelling.  

Hoe kan je dit als werkgever doen? Ontdek de mogelijkheden om VDAB jouw feedback te bezorgen 

Ontdek hier alles over feedback geven over sollicitanten aan VDAB

Of bekijk hier onze algemene tips over het geven van feedback