Marleen Denef

Marleen Denef

Positieve maatschappelijke impact realiseren! Zo vat Marleen de maatschappelijke opdracht van socialprofit ondernemingen samen. Met meer dan 20 jaar praktijkervaring in de social profit sector, haar wetenschappelijke expertise als professor aan de KU Leuven en eigen bestuurservaring in grote en kleine ondernemingen, is goed bestuur één van haar voorkeurthema’s. 

Marleen was ook de penhouder tussen 2008-2011 die voor de Koning Boudewijnstichting, in dialoog met de diverse werkgeversfederaties van de social profit, de eerste Aanbevelingen voor het Besturen van Social Profit Ondernemingen schreef. Sindsdien wordt ze betrokken bij vele initiatieven in diverse subsectoren: hospital governance, cultuur, sociale economie, …

Tot haar favoriete opdrachten behoren participatieve governance-trajecten voor die sociale ondernemingen die écht zelf aan de slag willen met goed bestuur. Oorzaak is meestal een samenwerkingsvraag, een stagnatie in de interne processen of een wetswijziging. Ze begeleidt deze trajecten samen met één van de andere impact advocaten. Als betrokken regisseurs van een participatief proces met de cliënten, zoeken ze de optimale governance in balans met het collectief belang van de vzw en haar stakeholders. Dit leidt meestal tot een doorstart en een nieuwe koers voor de vzw-onderneming. 

De impact advocaten pakken uiteraard met expertise, ervaring en enthousiasme ook vele andere uitdagingen aan ter versterking van de impact van sociale ondernemingen, hun bestuurders en hun stakeholders.

Email:  marleen.denef@impactadvocaten.be

Telefoon: 016/79.61.61

Website: https://impactadvocaten.be/

Thema's:

 • Goed bestuur 
 • Samenwerking (netwerkvorming, project…)
 • Opschalingsvraagstukken (fusies, splitsingen, reorganisaties…)
 • Hybride impact-structuren (nonprofit & for-profit)
 • Coöperatieve en sociale ondernemingen
 • Keuze van rechtsvorm (vzw, ivzw, stichting, cv, so…)
 • Bemiddeling en geschillen
 • Strategische denkdagen 
 • Opleidingen en workshops
 • Keynote speaker

Actief in: 

 • België
 • Internationaal