Subsidies voor innovatieproject in de sociale economie

Subsidies voor innovatieproject in de sociale economie

Ben jij een maatwerkbedrijf, maatwerkafdeling of een initiatief uit de lokale diensteneconomie en wil je innovatief aan de slag binnen je onderneming? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een financiële tussenkomst bekomen.

De Vlaamse economie blijft veranderen. Deze veranderingen, bijvoorbeeld nieuwe technologieën en digitalisering, betekenen dan ook opportuniteiten voor ondernemers. Met deze oproep ondersteunt de Vlaamse overheid ondernemers die antwoorden zoeken op deze uitdagingen en innovatie-opportuniteiten detecteren.

Deze subsidieoproep ondersteunt enerzijds het conceptualiseren en ontwikkelen van innovatieve activiteiten met als doelstelling om onaangesproken markten aan te spreken. Deze activiteiten kunnen betrekking hebben op zowel de dienstverlening, producten, businessmodellen als samenwerkingsmodellen.

Daarnaast komt het optimaliseren en innoveren van de bestaande bedrijfsprocessen om toekomstgericht te ondernemen en optimaal te kunnen reageren op toekomsttrends in aanmerking.

Inspiratie nodig?

Het Departement Werk en Sociale Economie onderzocht voor verschillende domeinen welke strategische trends een impact zullen hebben op sociale economie ondernemingen. Ze onderzocht bovendien welke bedreigingen en kansen dit met zich meebrengt voor de circulaire economie, e-commerce, industriële noden, groenzorg, hernieuwbare energie en de zorgsector.

Subsidiebedrag

De subsidie bedraagt 70% van de aanvaarde projectkosten met een maximumsteun van 50.000 euro. Zowel loonkosten als werkingskosten komen in aanmerking.

Kalender

De Vlaamse overheid voorziet verschillende projectrondes in 2020, indien het beschikbare krediet het toelaat.

De kalender van de indieningsrondes ziet er voorlopig als volgt uit:

Indieningsperiodes Start projecten
24/1 – 31/3 1/6
1/4  - 30/6 1/9
1/7 – 30/9 1/12
1/10 – 31/12 1/3/2021

Klik hier voor meer informatie over de oproep en de aanvraagprocedure.

Lees ook

Regionale uitdagingen aanpakken via een leerecosysteem

Europa WSE wil de leercultuur in Vlaanderen bevorderen en stimuleert de overgang naar een lerende samenleving. Leerecosystemen fungeren als hefboom door jong en oud echte…

Zelfsturende teams hebben soms bijsturing nodig

Zelfsturende teams hebben soms bijsturing nodig

Zelfsturende teams heten hét antwoord te zijn op al te bekende uitdagingen als vervreemding van het werk, absenteïsme, gebrek aan flexibiliteit of eigenaarsch…

Heb je een sociaal ondernemersidee? Of wil je meer weten over sociaal ondernemen? Schrijf je nu in voor Start SOON …

Heb je een sociaal ondernemersidee? Of wil je meer weten over sociaal ondernemen? Schrijf je nu in voor Start SOON …

Loop je in deze snel veranderende tijden al een poos rond met een (vernieuwend) sociaal projectidee? Maar ben je er om diverse redenen nog niet mee aan de slag gegaan? Of…

Studenten Business Thomas More zoeken sociale ondernemingen voor real-life-projecten

Studenten Business Thomas More zoeken sociale ondernemingen voor real-life-projecten

De laatstejaarsstudenten bachelor Businessopleidingen van Thomas More zijn op zoek naar ondernemingen waarvoor ze dit najaar kunnen werken aan real-life-projecten. In het…