De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Verso zoekt een 'Regioverantwoordelijke inclusief ondernemen'

Verso zoekt een 'Regioverantwoordelijke inclusief ondernemen'

Je wil je inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt en samenleving? Voor een nieuw project rond inclusief ondernemen zoekt Verso drie regioverantwoordelijken.

Verso werkt samen met het Minderhedenforum en twaalf andere partnerorganisaties aan dit project. De opzet van dit project is om ondernemingen in heel Vlaanderen te steunen en te begeleiden in hun weg naar een diverse en inclusieve werkplek, en om instroom van mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt - zoals personen met een migratie-achtergrond en personen met een arbeidsbeperking - effectief te realiseren. Dit vanuit de nood aan (nieuwe) medewerkers binnen organisaties of vanuit hun expliciete wens om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, en zo elke werkzoekende de kans te geven om volwaardig te participeren in onze samenleving.

Voor dit project werft Verso drie regioverantwoordelijke aan, voor de volgende regio’s:

 1. Oost- en West-Vlaanderen
 2. Provincie Antwerpen en Halle-Vilvoorde
 3. Oost-Brabant en Limburg.

Je gaat voor het project aan de slag in jouw regio, waar je het project uitdraagt en uitvoert. Daarnaast maak je deel uit van een centraal projectteam waar je mee de inhoud van het project vorm geeft, evalueert en bijstuurt waar nodig.
De veertien partners zijn: Verso, Minderhedenforum, Agentschap Inburgering en Integratie, Atlas Integratie en Inburgering Antwerpen, Acerta, Vivo, Grip, The Shift, Cifal, GTB, Sterpunt Inclusief Ondernemen – De Werkplekarchitecten, VDAB en RIZIV.

Takenpakket

Als regioverantwoordelijke sta je in voor het creëren, onderhouden en uitbouwen van een breed netwerk en draagvlak voor de projectwerking in jouw regio. In jouw regio houd jij de vinger aan de pols en weet je de dienstverlening van het project op een professionele manier uit te voeren.

 • Je onderhoudt actief een netwerk van:
  - (sociale) ondernemingen
  - relevante externe partners, experten, academici
  - vertegenwoordigers van de ledenfederaties van Verso
 • Je bent een eerste aanspreekpunt voor werkgevers en andere stakeholders die vragen hebben over inclusief ondernemen in jouw regio.
 • Je organiseert verschillende soorten activiteiten om werkgevers te sensibiliseren, ondersteunen en te bevestigen in dit thema:
  - sensibiliserende en motiverende events (webinars, infosessies, workshops, …)
  - thematische bootcamps en verdiepende lerende netwerken
  - awarding events om goede praktijken in de kijker te zetten
 • Je organiseert verschillende soorten activiteiten om de instroom van mensen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt toe te leiden naar organisaties die inclusief willen ondernemen.
 • Voor de inhoudelijk uitwerking van de verschillende soorten dienstverlening werk je samen met het projectteam. In jouw regio ben jij verantwoordelijk voor de praktische organisatie van deze initiatieven.
 • Je bent een enthousiaste ambassadeur van het project rond inclusief ondernemen in jouw regio en kijkt ernaar uit om hier zoveel mogelijk ondernemers warm voor te maken. Het behalen van targets hierin schrikt je niet af, maar zie je als een uitdaging en motor.

Je profiel

 • Je hebt:
  - een diploma hoger onderwijs of gelijkwaardig door ervaring.
  - interesse en affiniteit met het thema inclusief ondernemen en/of personeelsbeleid. We verwachten niet dat je gespecialiseerde kennis over inclusief ondernemen of HR hebt, maar wel dat je in staat bent je erin te verdiepen en de essentie eruit te distilleren.
  - voeling met de uitdagingen binnen (sociale) ondernemingen en met de arbeidsmarktthematiek.
 • Je bent:
  - in staat om zelfstandig te werken, te plannen en op te volgen.
  - een organisator: het organiseren van offline en online events (infosessies, workshops, bootcamps, lerende netwerken,…) zijn voor jou een tweede natuur.
  - communicatievaardig: je legt vlot contacten, netwerken doe je met plezier en enthousiasme.
  - assertief en neemt graag initiatief.
 • Je kan:
  - goed luisteren en de essentie van een probleem ontdekken om vervolgens samen naar een geschikte antwoord te zoeken.
  - goed processen inschatten en er op de gepaste wijze op reageren en begeleiden.
  - je gemakkelijk verplaatsen binnen je regio: met het openbaar vervoer, de fiets, een eigen wagen, Cambio,…. Je bezoekt regelmatig organisaties en partners.
  - out-of-the-box denken en ideeën omzetten in dienstverlening.
  - vlot werken met IT-toepassingen.


Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, religie, arbeidsbeperking,…!

Ons aanbod

 • Een uitdagende en gevarieerde job in het project Re-boot 4 inclusion, binnen een inspirerend team en met een constructieve werksfeer.
 • Een boeiende functie met erg veelzijdige contacten waarin je verantwoordelijkheid kan nemen binnen een professionele ondersteuning. Verso is een lerende organisatie, wij investeren in expertiseverwerving en -opbouw.
 • Ruimte om zelfstandig te werken en eigen accenten te leggen.
 • Flexibele werkuren en mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Plaats van tewerkstelling: een standplaats in je regio. Voor overleg kom je op regelmatige basis naar Brussel: Verso-kantoren in buurt Wetstraat/Kunstlaan.
 • Voltijds contract voor onbepaalde duur, het project loopt tot december 2022. Een 80% tewerkstelling is bespreekbaar.
 • Een competitief salaris (barema’s van de Vlaamse Overheid) en terugbetaling woon/werkverkeer met het openbaar vervoer en extralegale voordelen (groepsverzekering, hospitalisatie-verzekering, maaltijdcheques, fietsvergoeding, …).

Meer weten over deze vacature?

Op donderdag 29 oktober van 19u tot 20u stellen we het project en de verschillende vactures voor tijdens een online infosessie. Aansluitend kan je vragen stellen.

Verdere informatie krijg je ook via katleen.schueremans@verso-net.be.

Selectieprocedure

Interesse? Stuur dan ten laatste zondag 8 november 2020 je sollicitatiebrief en CV per e-mail naar info@verso-net.be of per post naar Katleen Schueremans – projectverantwoordelijke - Verso vzw, Kunstlaan 27 bus 14, 1040 Brussel. Vermeld duidelijk voor welke regio je je kandidaat stelt. De eerste selectieronde vindt plaats op 16 en 17 november 2020. Reserveer deze data alvast in je agenda.

Lees ook

Nieuw opleidingsformat Groeilabz versterkt sociale ondernemingen

Nieuw opleidingsformat Groeilabz versterkt sociale ondernemingen

Organisaties die openstaan voor vernieuwing presteren het best. Die eeuwige wijsheid geldt ook voor sociale ondernemingen.

“Als we samenwerken, hebben we impact”

“Als we samenwerken, hebben we impact”

Een mijlpaal is een gelegenheid om zowel achterom als vooruit te blikken. Het 20-jarige bestaan van VIVO is zo’n mijlpaal.

ESF Vlaanderen toont begrip voor moeilijke situatie sociale ondernemingen

ESF Vlaanderen toont begrip voor moeilijke situatie sociale ondernemingen

Sociale ondernemingen die subsidies krijgen van ESF Vlaanderen, vragen zich waarschijnlijk af wat er met hun resultaatsverbintenis gebeurt nu door de coronacrisis heel wa…