De jobcoach

De jobcoach

Bij de start van een tewerkstelling kan je een beroep doen op jobcoaching. De jobcoach begeleidt je nieuwe medewerker gedurende de eerste zes maanden van tewerkstelling.

Daarbij richt de coach zich niet op technische of vakspecifieke vaardigheden, maar wel op motivatie, werkattitudes en communicatieve vaardigheden.

De coach kan je als werkgever ook ondersteunen bij een aangepast onthaal en je informeren over tewerkstellingsmaatregelen.

Meer info vind je op de website van de VDAB.

Lees ook

Onthaalbrochure

Onthaalbrochure

In een onthaalbrochure heet je de nieuwe medewerkers welkom en geef je op een beknopte, aantrekkelijke manier informatie over je organisatie. De praktische…

Succesfactoren van een goed onthaalbeleid

Succesfactoren van een goed onthaalbeleid

Niks zo belangrijk als een geslaagd socialisatieproces van nieuwe medewerkers! Maar wat zijn de basics om een iemand goed te onthalen?

5 wins voor jou met de IBO-formule van VDAB

5 wins voor jou met de IBO-formule van VDAB

Heb je een goeie kandidaat maar staat zijn of haar kennis nog niet helemaal op punt? Dan is een individuele beroepsopleiding misschien wel iets voor jou!

Peter/meterschap

Peter/meterschap

Mentoring of peter/meterschap is een individuele begeleiding op de werkplek waarbij een ervaren of deskundige collega (de mentor of peter/meter),…