Op 10 oktober om 10 uur staan we opnieuw met z’n allen 10 minuten recht

Bron: VerV

Meer bewegen en minder stilzitten? Het is makkelijker dan het lijkt! Met enkele simpele aanpassingen in je dagelijkse routine zet je al een eerste stap naar een gezonder leven.

Hoe? Door te ‘wisselwerken’ bijvoorbeeld! Dat betekent dat je het zitten 10 minuten onderbreekt en even rechtstaat of beweegt. Naar jaarlijkse gewoonte roepen de Ergonomievereniging VerV en het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw iedereen met een zittend beroep op om op 10 oktober om 10 uur collectief 10 minuten tewisselwerken’.

VIGL-campagne wisselwerken

Een kleine moeite, met bewezen effecten

Je verbrandt meer vetten en calorieën, je beschermt je lichaam tegen hart- en vaatziekten en diabetes en je versterkt je spieren, waardoor de kans op rugklachten verkleint. Bovendien gaat je energiepeil de lucht in.

Met deze actie willen we van wisselwerken het nieuwe normaal maken, zodat het algemeen aanvaard is dat werknemers zitten en staan afwisselen. Of ze nu thuis werken of op kantoor. 

Wisselwerken vraagt niet veel energie of ingrijpende veranderingen. Hoewel zit-sta-bureaus ideaal zijn om zitten en staan af te wisselen, kan je ook zónder aan wisselwerken doen. Rechtstaand telefoneren, een glas water halen of naar je collega stappen in plaats van te mailen, zijn voorbeelden van hoe je op een succesvolle manier kan wisselwerken. Lees hier meer tips.

Het is niet toevallig dat deze actie op 10 oktober plaatsvindt: oktober is de maand van de ergonomie.

Doen jullie ook mee? 

Via deze weg willen we je niet enkel uitnodigen om met je onderneming deel te nemen aan 10-10-10maar ook vragen om deze actie mee in de kijker te zetten. Hier vind je het campagnebeeld en teksten die je kan gebruiken in nieuwsbrieven. Volg ons ook op sociale media en deel onze berichten. Wie een foto van zichzelf of wisselwerkende collega’s post met #wisselwerken, maakt trouwens kans op een steppie van Health2Work.

Moet je je collega’s of medewerkers nog overtuigen? Gebruik dan het filmfragment of de kant-en-klare powerpoint “wisselwerken werkt” om hen mee te krijgen.

Voeg je eigen logo toe aan het campagnebeeld!

Het logo van je organisatie op het campagnebeeld? Stuur hiervoor jouw logo naar dirk@driedee.be met vermelding van de gewenste taal voor het campagnebeeld (NL/FR/EN). We bezorgen je dan het aangepaste campagnebeeld in drie formaten:

  • 1200 x 628 pixels: geschikt voor berichten op LinkedIn en Facebook of als mailbanner
  • 1080 x 1350 pixels: geschikt voor berichten op Instagram
  • 1920 x 1080 pixels: geschikt als achtergrond voor online meetings

De onepager in bijlage vat samen wat je als onderneming kan doen om 10-10-10 in de kijker te zetten.

Meer weten? Schrijf je in voor het webinar

Wil je meer weten over hoe je je medewerkers kan sensibiliseren rond het belang van minder lang stilzitten, en hoe je ze aanzet om hun zitgedrag regelmatig te doorbreken? Sociale marketing biedt heel wat handvaten om effectief te communiceren! De concrete tips tijdens het 10-10-10-webinar ‘Effectief communiceren over het doorbreken van zitgedrag: wat kunnen we leren van sociale marketing’ helpen je om effectiever, laagdrempeliger en overtuigender te communiceren naar al je medewerkers, ook degene die je doorgaans moeilijker bereikt met gezondheidsacties op de werkvloer. Deze webinar wordt gegeven door Dr. Leen Van Brussel.

Schrijf je in voor het 10-10-10-webinar ‘Effectief communiceren over het doorbreken van zitgedrag: wat kunnen we leren van sociale marketing?’!

Lees ook

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van jobs?

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van jobs?

De Thuiswerkmeter concludeert: meer stress, minder bevlogenheid.

Checklist deconnecteren

Checklist deconnecteren

De arbeidsdeal garandeert het recht op deconnectie, wat zoveel betekent als het recht om na de werkuren niet gestoord te worden door het werk. IDEWE ontwikkelde een check…

Iedereen op vakantie!

Iedereen op vakantie!

Als je niet uitkijkt wordt de toestand van volledige en weldadige deconnectie ook tijdens de officiële vakantieperiode bedreigd. Daarom verzamelde IDEWE vijf tips di…

Hoe een beleid van digitale deconnectie invoeren?

Hoe een beleid van digitale deconnectie invoeren?

Sinds 31 maart 2023 geldt het recht op deconnectie. Hopelijk heeft jouw onderneming hier al de nodige stappen rond gezet?