Werkbaarheidscheques verlengd tot eind 2023!

Goed nieuws: ook in 2023 kan jouw onderneming steun aanvragen om knelpunten rond werkbaar werk in kaart te brengen en aan te pakken.

SERV-werkbaarheidscheque-banner

Met de werkbaarheidscheques kan je de werkbaarheid in je onderneming laten scannen. Dat gaat dan bijvoorbeeld over het meten van de stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Daarna kan je ze inzetten voor concrete acties om de werkbaarheid te verhogen.

  • Met de cheque kunnen bedrijven tot 10.000 euro steun krijgen om bepaalde knelpunten aan te pakken;
  • Jouw (sociale) onderneming uit het Vlaams Gewest draagt minimaal 40% van de kosten;
  • De deadline voor het indienen van een aanvraag is 30 november 2023.

Let wel: heeft jouw organisatie in het verleden reeds gebruik gemaakt van de werkbaarheidscheque (aanvragen ingediend voor het jaar 2023)? Dan kan je geen aanspraak maken op middelen uit deze oproep.

Ontdek hier alle mogelijkheden van de werkbaarheidscheque

Lees ook

Subsidies voor HR gezocht?

Subsidies voor HR gezocht?

Om je medewerkersbeleid beter te kunnen uitwerken, bestaan er verschillende financiële kanalen. HRwijs geeft je 3 tips voor HR-subsidies.…

Onze meest gestelde HR-vragen

Onze meest gestelde HR-vragen

De social profit is een levendige sector met veel projecten en uitdagingen. En dus komen er bij Verso regelmatig vragen binnen, ook over medewerkersbeleid.

Efficiënt thuiswerken: 6 verhelderende tips

Efficiënt thuiswerken: 6 verhelderende tips

Door corona is thuiswerken in veel ondernemingen plots de norm. Terwijl de ene het als een noodzakelijk kwaad ziet, maakt de ander van de nood een deugd.

Hoe kan je evolueren naar een burn-outproof organisatie?

Hoe kan je evolueren naar een burn-outproof organisatie?

Personen met een burn-outverleden vallen sneller uit de boot voor een aanwerving of promotie. Bij een eventueel ontslag liggen ze dan weer wel in de bovenste schuif. Tot …