Blijf wendbaar als het woelig wordt

Blijf wendbaar als het woelig wordt

Hoe blijf je veerkrachtig in woelige wateren? Mensen en teams zijn wendbaarder dan ze zelf beseffen. Dat ontdek je tijdens onze vier interactieve veerkracht-sessies. Online inspireren we je via oplossingsgerichte vragen en doordachte oefeningen. Daarmee trakteer jij jezelf op een extra portie energie en duurzame inzichten. Met de concrete tools die je ontdekt, stimuleer je ook de wendbaarheid van je collega’s.

1. Persoonlijke wendbaarheid (25 april 2022, van 9 tot 11 uur)

Onderzoek je eigen veerkracht om ze daarna te leren voeden en versterken. Laat je inspireren om je lichaam, je gedachten en je energie op elkaar af te stemmen. Zo krijg je een geoliede machine voor extra wendbaarheid.

Reserveer je online zitje

2. Wendbaarheid in je team (4 mei 2022, van 9 tot 11 uur)

Wendbare teams herken je aan hun aanpak van lastige situaties. Help je collega’s snel recht verenom de schade te beperken en sterker uit problemen te komen. Daarvoor ontdek je originele oefeningen om beter samen te werken.

Reserveer je online zitje

3. Wendbaarheid in de samenleving (24 mei 2022, van 9 tot 11 uur)

Hoe ga je verbindend in gesprek met mensen die er een andere mening op nahouden? Voorkom de frustrerende strijd om het grote gelijk. Vertrouw daarvoor op de ‘Oplossingsgericht denken en handelen’-benadering.

Reserveer je online zitje

4. Wendbaarheid en oplossingsgericht werken (14 juni 2022, van 9 tot 11 uur)

Een oplossingsgerichterespectvolle en efficiënte benadering doet je gemakkelijker met verandering omgaan. Maak kennis met de positieve energie die jullie creativiteit, goesting en zelfvertrouwen een boost geeft.

Reserveer je online zitje

 

Hand-outs als houvast voor je eigen team

De oefeningen komen uit het ABCD-kompas voor Veerkracht van Ilfaro. Daarover lees je alles in het Wendbaar als het woelig wordt-boek, uitgegeven bij Lannoo. Maar na elke sessie krijg je hand-outs. Die bieden houvast om met de oefeningen je eigen team wendbaarder te maken.

 

Ervaren trainers: Chris Aertsen en Lily Deforce 

Het afgelopen anderhalf jaar begeleidden Lily en Chris verschillende teams om hun veerkracht te vergroten. Ze zijn allebei gebeten door het Oplossingsgericht coachen. Door een veilig kader te creëren, ontstaat de ruimte om samen tot een constructieve dialoog te komen. Hoe ze dat precies aanpakken? Dat lees je op www.ilfaro.be/team.

 

Service op jouw maat

  • Deelnemersprofiel: directeur, leidinggevende, coördinator of HR-verantwoordelijke uit een sociale onderneming
  • Deelnamekosten: 20 euro per sessie
  • Locatie: kleine deelnemersgroep via onlinesessie (Zoom)
  • Inschrijven: reserveer voor elke sessie apart, zo kies je zelf om deel te nemen aan een of meer sessies

 

> Ontdek hoe Verso jouw sociale onderneming versterkt

Lees ook

Morele stress … een kans om te groeien naar morele veerkracht!

Morele stress … een kans om te groeien naar morele veerkracht!

Morele stress is het wrange gevoel dat mensen ervaren wanneer ze hun waarden en visie op goede zorg, op het 'goede' doen, niet in de praktijk kunnen brengen. 

Online platform verhoogt veerkracht van zorgverleners

Online platform verhoogt veerkracht van zorgverleners

De zorgsector geeft vandaag alles wat ze heeft. Verwacht wordt dat deze inspanning weken, zo niet maanden zal moeten worden aangehouden. Maar wie zorgt er voor de zorgver…

“Ons ethisch buikgevoel heeft schuifregelaars”

“Ons ethisch buikgevoel heeft schuifregelaars”

Armoedebestrijding, ouderenzorg, tewerkstelling voor laaggeschoolden … Elke sociale of social-profitorganisatie heeft een concreet moreel doel voor ogen. Maar toch…