Oplossingsgericht leiderschap - warm aanbevolen!

Oplossingsgericht leiderschap - warm aanbevolen!

Een lerend netwerk rond oplossingsgericht leiderschap. En dit met 20 % korting voor leden van de Verso-federaties. Een mooi aanbod voor sociale ondernemingen van HRwijs-partner Ilfaro!

Een nieuw lerend netwerk voor leidinggevenden

Lily Deforce en Chris Aertsen, twee coaches en trainers van Ilfaro uit Heverlee (www.ilfaro.be), hebben voor leidinggevenden midden 2019 een eerste lerend netwerk opgestart en in 2020 een tweede netwerk. Na de samenkomsten horen ze van de deelnemers telkens weer dat het hen zo veel brengt. Dat was meteen een aanmoediging om deze zomer een derde netwerk op te starten.

Het zijn dagen waarop leidinggevenden in een veilige context vertragen om op verhaal te komen. Ze krijgen de ruimte om in te zoomen op specifieke issues en uitdagingen waar ze voor staan en anderzijds kunnen ze stilstaan bij hun persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Ze leren veel van elkaar en versterken elkaar.

Lily en Chris dragen er zorg voor dat dit kan in een aangename sfeer van vertrouwen en veiligheid. Ze voeden de groep met oplossingsgerichte methodieken en blijven de deelnemers uitdagen in hun coachende en andere leidinggevende vaardigheden.

Wat steeds opvalt is dat er veel herkenning en erkenning is voor elkaar en dat de samenkomsten echt deugd doen. Een mooi aanbod dus voor leidinggevenden die zoekende zijn, hier en daar ondersteuning kunnen gebruiken en graag van gedachten wisselen met mensen met gelijkaardige uitdagingen om zo te kunnen blijven groeien in hun rol.

Een groot cadeau - stiekem zelfs een must voor iedereen - om in zo’n veilige, inspirerende context te mogen reflecteren en uitwisselen. Het lerend netwerk is inspiratie, een klankbord, (h)erkenning; samen met gelijken - die toch ook zo anders zijn. Dat maakt het driedubbel boeiend! Lily en Chris bieden kader; reiken aan, zonder op te dringen. Ze delen erg gul hun kennis, maar ook heel veel praktijkervaring. Ze nodigen ons uit om dankzij de oplossingsgerichte aanpak zelf antwoorden te ontdekken en tegelijk elkaar uit te dagen om het ook nog eens van die andere kant te bekijken. De Lily-en-Chris-tandem loopt als een trein. Soms treedt de ene, dan weer de andere op de voorgrond, met een naturel die overtuigt en inspireert.

- Deelnemer Heleen Dewulf, Organisatieontwikkeling, Fairtrade Belgium.

Aanbod voor leden van de Verso-federaties

Het lerend netwerk start op 30 en 31 augustus 2021.

Leden van de Verso-federaties - Groep Maatwerk, Sociare, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Zorggezind, Zorgnet-Icuro - krijgen 20 % korting! Bij inschrijving vermeld je dan best van welke Verso-federatie je lid bent. 

Interesse? 

Ontdek alles over dit lerend netwerk en schrijf in op de website van HRwijs-partner Ilfaro 

Lees ook

HRscan is basis voor ons nieuwe medewerkersbeleid

HRscan is basis voor ons nieuwe medewerkersbeleid

Catelijne Devriendt, coördinator van vzw De Molenketjes, een opvanginitiatief voor kinderen van 0 tot 12 jaar in Molenbeek: “Via HRwijs van Verso ontdekten we …

HRscan liet vele bonte ideeën samensmelten tot één duidelijke toekomstvisie

HRscan liet vele bonte ideeën samensmelten tot één duidelijke toekomstvisie

Marc Bormans is een van drijvende krachten achter vzw 'tRede, een samenwerkingsverband van 12 voorzieningen voor de opvang en begeleiding van personen met een handicap in…

HRscan houdt medewerkers gemotiveerd binnen snelgroeiende Sporty

HRscan houdt medewerkers gemotiveerd binnen snelgroeiende Sporty

Steffi Swennen is eindverantwoordelijke bij Sporty vzw. De vereniging ging aan de slag met de HRscan van HRwijs. …