HR-update

HR-update

Nu de befaamde ‘paaspauze’ erop zit en we allemaal volop terug aan de slag zijn geven we je vanuit HRwijs graag even een HR-update.

Wat is er de voorbije weken gebeurd en wat zit eraan te komen? We maakten voor jou een kort overzicht.

VIA6

Na negen maanden onderhandelen werd er op 30 maart 2021 eindelijk een akkoord gevonden tussen werkgevers, werknemers en de overheid voor een nieuw ambitieus intersectoraal sociaal akkoord voor de social profit (VIA6). Dit sociaal akkoord brengt meer koopkracht, meer jobs en ondersteuning voor het management. Belangrijk akkoord voor HR want het verhogen van de instroom van medewerkers blijft uiteraard een topprioriteit. Het akkoord betekent ook een belangrijke stap vooruit voor de aantrekkelijkheid van social-profitberoepen door stijgende lonen, meer opleidingsmogelijkheden en minder werkdruk.  

Tijdelijke verhoging Vlaams opleidingsverlof

Om de leergoesting van werknemers aan te wakkeren, heeft de Vlaamse overheid gesleuteld aan de voorwaarden om van het Vlaams opleididingsverlof (VOV) te genieten. Ontdek er alles over in het artikel ‘Vlaams opleidingsverlof telt volgend academiejaar dubbel’.

Wat staat er gepland?

We geven je graag drie tips mee van een aantal HR-events voor sociale ondernemingen:

1. De komende weken: een boeiend en betaalbaar HR-vormingsaanbod

Ben je actief als leidinggevende, HR-verantwoordelijke of bestuurder binnen een sociale onderneming? Dan hebben we vanuit HRwijs een boeiend en betaalbaar HR-vormingsaanbod voor je! Zo zijn er bijvoorbeeld de komende periode nog plaatsen in de vormingen onthaalbeleid, het opzetten van intervisie en de workshop systemisch leiderschap. Ontdek het volledige aanbod hier.

2. Corona: hoe veerkrachtig door deze moeilijke periode geraken?

De vaccinatiecampagne loopt, de ene dag al wat sneller dan de andere. Stilaan durven we dromen over de wereld post-corona. Maar hoe gaan jij, je team en je organisatie uit deze moeilijke periode geraken? Zin om je verder te verdiepen in veerkracht? Speciaal voor jullie begeleidt HRwijs-partner Ilfaro verschillende online veerkrachtsessies. Schrijf je nog snel in, laatste plaatsen! Of herbekijk het laatste webinar ‘Hoe gaan we verder? Veerkracht voor individuen en organisaties’ van De Zorgsamen.

3. Post-corona: inzetten op een toekomstgericht medewerkersbeleid

En als we dan in de wereld post-corona zijn beland komt er misschien terug tijd en ruimte om in te zetten op een toekomstgericht medewerkersbeleid, bijvoorbeeld rond het thema loopbanen? Laat je nu alvast inspireren door het gratis webinar ‘Bouwen aan loopbanen in zelforganiserende teams’ op woensdag 19 mei van Antwerp Management School, Taborgroep en Workitects. Want teams kunnen de duurzaamheid van de loopbaan van teamleden versterken, wat op zijn beurt de effectiviteit van de teamwerking ten goede komt.

Ontdek hier alle HR-events van HRwijs en partners

Lees ook

HRwijs en VIVO lanceren vormingsaanbod najaar 2021 voor de social profit

HRwijs en VIVO lanceren vormingsaanbod najaar 2021 voor de social profit

Hoe specifieker en gerichter een opleiding is, des te krachtiger de boodschap overkomt. Daarom treden HRwijs en VIVO ook dit najaar naar buiten met een gezamenlijk en com…

Sociaal akkoord brengt meer koopkracht, meer jobs en ondersteuning management

Sociaal akkoord brengt meer koopkracht, meer jobs en ondersteuning management

Na negen maanden onderhandelen is er eindelijk een akkoord tussen werkgevers, werknemers en de overheid voor een nieuw ambitieus intersectoraal sociaal akkoord voor de so…

Een betere baan tijdens én na corona

Een betere baan tijdens én na corona

Sinds de uitbraak van corona is één op de vijf werknemers minder positief over het werk, zo blijkt uit een studie van KU Leuven en interimbedrijf Tempo-Team…