De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Gratis HRscan voor sociale ondernemingen

Ontdek de HRscan en breng het medewerkersbeleid van jouw sociale onderneming in kaart. 

De HRscan vertelt je waar het medewerkersbeleid in jouw sociale onderneming al goed zit, en waar die nog beter kan. We stellen het medewerkersbeleid voor als een huis. En net als een huis heeft het medewerkersbeleid een goede fundering en stevige muren nodig. Dat zijn de verschillende facetten van je HR-beleid. Deze tool helpt je concrete antwoorden te formuleren voor de verschillende facetten van je HR-beleid. Met gerichte vragen legt de HRscan de verbeterpunten van jouw beleid bloot. En da’s essentieel om ze gericht en duurzaam te optimaliseren.

HRscan huis.JPG

Stap 1 HRscan: betrokkenheid = draagvlak

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We betrekken graag zoveel mogelijk medewerkers bij je HRscan. Want hoe groter de participatie, hoe groter het draagvlak binnen de organisatie. Laat iedereen in jouw bedrijf of organisatie daarom de HRscan anoniem invullen - online of op papier. Alle antwoorden samen geven je een helder beeld op jouw aanpak van bijvoorbeeld werving en selectie, leidinggeven, welzijn en werkbaar werk. Pas als je weet wat je medewerkers appreciëren en waar de concrete pijnpunten zitten, kan je jouw medewerkersbeleid gericht verbeteren.

Stap 2 HRscan: resultaten bespreken in een focusgroep

Na afloop van de HRscan presenteert de HR-specialist van Verso - HRwijs live de resultaten in een zelf samengestelde focusgroep van (directie)medewerkers. Samen analyseren we de uitschieters, zowel positief als negatief. Zo verzamel je nieuwe inzichten over algemene of specifieke thema's. Met deze achtergrondinformatie kan je jouw beleid vervolgens bijsturen.

Voorbeeld HRscan

N.B. Wist je dat Verso de HRscan in 2018 een update gaf? Zo spelen we maximaal in op de laatste tendensen in HR.

Stap 3 HRscan: een samenvattend rapport met praktische adviezen

Na afloop van de HRscan bundelen we de resultaten in een duidelijk rapport. In dit document vind je:

  • de enquêteresultaten
  • duiding door de focusgroep
  • de strategische adviezen van HRwijs

Welke investering vraagt een HRscan?

De HRscan is gratis, maar niet kosteloos. Je zult er namelijk zelf ook tijd in moeten investeren. Reken op ongeveer een halfuur per medewerker die de HRscan invult en een halve dag begeleiding door een medewerker van HRwijs. En daarna is het aan jullie!

HRscan aanvragen

Sta je open voor een gratis HRscan? Bel dan naar Liesbeth Denis op het nummer 0470 47 75 12 of mail haar via liesbeth.denis@verso-net.be.

Twijfel je nog?

Lees ook

Teamcharter

Teamcharter

Een teamcharter is een beschrijving van een aantal principes of afspraken die belangrijk zijn voor het goede functioneren van het team.

Tools van HRwijs

Tools van HRwijs

HRwijs ontwikkelde zelf verschillende tools ter ondersteuning van je medewerkersbeleid. 

Werkboekje HRM-Cockpit voor uitbouwen duurzaam en mensgericht HRM-beleid

Werkboekje HRM-Cockpit voor uitbouwen duurzaam en mensgericht HRM-beleid

De HRM-Cockpit is een instrument en methodologie voor het bepalen van de kritische succesfactoren op weg naar een duurzaam HRM.