Joost Van Driessche

Joost Van Driessche

Joost Van Driessche is mede-bezieler van en organisatie architect bij Wilde Zwanen. Wilde Zwanen verzamelt een groep van ervaren organisatiearchitecten en -coaches, die flexibel in rol (van klankbord tot interne organisatie architect) organisaties ondersteunen. Hun missie: “met bevlogen medewerkers aan de slag in wendbare organisaties”!

In het concretiseren van deze visie staan ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen centraal.

Ontwerpen:
"De wereld waarin we werken, is complex. Bewuster inzetten op organisatie, team en jobontwerp is noodzakelijk."
Ontwikkelen:
"We stippelen samen een route op maat uit vanuit twee verweven invalshoeken: aandacht voor visie, leiderschap en samenwerken in team combineren we met aandacht voor bedrijfsprocessen, organisatiestructuur en systemen.
Integraal werken aan structuur en cultuur houdt de organisatie op koers!"
Ondersteunen:
"We nemen de rol in die uw organisatie nodig heeft om uw uitdagingen met resultaat aan te pakken. Door samen de nodige competenties en talenten in te zetten, zorgen we voor een geslaagde reis. We kiezen voor rolflexibiliteit: van klankborden, over coachen en begeleiden tot voorop vliegen vanuit een interne rol."


Met de O2-scan wil Wilde Zwanen organisaties zuurstof geven om het bestaande potentieel sterker te benutten. Via een participatieve analyse al dan niet ondersteund door een evidence based analyseinstrument worden organisatie-opportuniteiten opgespeurd.

De grote vraag voor Wilde Zwanen is steeds "Klopt het hele plaatje? Komen HR-systemen overeen met de visie van een organisatie? En hoe kunnen we daarmee aan de slag?"

Joost pakt zijn opdracht aan vanuit zijn generalistische visie en speelt graag in op de creativiteit van medewerkers. Handelen doet hij steeds participatiegericht en verbindend. Op die manier bereikt hij een bewustmaking, waardoor iedere betrokkene zijn duurzame beste beentje voor zet.

E-mail: Joost@wildezwanen.be

Telefoon: +32 (0)475352572

Website: www.wildezwanen.be

Thema's:

  • Strategisch HR-beleid
  • Leidinggeven
  • Opleiding en ontwikkeling
  • Werkbaar werk
  • Teamwerking
  • Instroom
  • LEAN management

Actief in:

voornamelijk in West- en Oost-Vlaanderen

Lees ook

‘Zorgen voor’ kan ook zonder diploma

‘Zorgen voor’ kan ook zonder diploma

“Te veel werk en te weinig volk”, het is een vaak gehoorde klaagzang in de sociale sector. Medewerkers komen constant handen tekort en organisaties hebben het…

Efficiënt thuiswerken: 6 verhelderende tips

Efficiënt thuiswerken: 6 verhelderende tips

Door corona is thuiswerken in veel ondernemingen plots de norm. Terwijl de ene het als een noodzakelijk kwaad ziet, maakt de ander van de nood een deugd.

Mieke Vandorpe

Mieke Vandorpe

“Goed is niet goed genoeg.” Niet voor bewoners/cliënten/patiënten, niet voor naasten, niet voor medewerkers. Dat is de leuze van Mieke, altijd gewee…