Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Veerkracht is meer dan ooit nodig nu we mondiaal uitgedaagd worden door de coronacrisis. In hun boek Vergroot de Veerkracht in jezelf en je team, behandelen Anton Stellamans en Liselotte Baeijaert van Ilfaro het ABCD van veerkracht, een kompas om met ongewenste veranderingen om te gaan. 

Voor Verso-HRwijs begeleidt Ilfaro ook verschillende onlinesessies over veerkracht. 

Vergroot de veerkracht in jezelf en je team

Veerkracht is onze capaciteit om terug op te veren bij tegenslag. Net als een springveer ingedrukt kan worden zonder te breken, zijn wij in staat om terug rechtop te staan bij uitdagingen. Maar er is meer. Als we geconfronteerd worden met een crisis, keren we niet zomaar terug naar onze ‘oorspronkelijke’ toestand. Meestal hebben we intussen ook nieuwe sterktes ontdekt, die onder normale omstandigheden onopgemerkt zijn gebleven. Bovendien zorgen deze ervaringen ervoor dat we met andere ogen gaan kijken, dat we andere zaken belangrijk vinden en nieuwe keuzes gaan maken. Veerkracht is meer dan ooit nodig nu we mondiaal uitgedaagd worden door de corona crisis. Het boek Vergroot de Veerkracht in jezelf en je team, behandelt het ABCD van veerkracht, een kompas om met ongewenste veranderingen om te gaan.

Cover boek veerkracht.jpg

Het boek Vergroot de Veerkracht in jezelf en je team van Anton Stellamans en Liselotte Baeijaert kan je bestellen via Lannoo. Als je de kortingscode verso2020 gebruikt, krijg je het boek voor €15 i.p.v. €19.99 (nog tot 31 augustus 2020).

Het ABCD van veerkracht

“Het is niet de situatie die ons gelukkig of ongelukkig maakt, maar de manier waarop we erop reageren.”  - Epictetus

A staat voor het accepteren van wat zich aandient. In plaats van weg te vluchten van de realiteit of ze te laten kleuren door angst of kwaadheid, omarmen veerkrachtige mensen wat er gebeurt om vandaaruit te kijken wat er nu gedaan dient te worden.

“Hij die een waarom heeft om voor te leven, verdraagt haast elke hoe.” - Nietzsche

B staat voor betekenis geven. Wat is er nu belangrijk? En hoe kan ik van deze tegenslag een vermomd geschenk maken?

“Wat je probleem ook is, de gemeenschap is het antwoord.” - Zuid-Afrikaans gezegde.

C staat voor connectie maken. Veerkrachtige mensen blijven goed in contact met wat ze zelf nodig hebben om op hun best met deze crisis om te gaan. Ze blijven ook in verbinding met de mensen rondom hen. Bieden hun hulp aan, nodigen ze uit om de situatie het hoofd te bieden.

“Laat wat je niet kan doen niet in de weg staan van wat je wel kan doen.” - John Wooden

D staat voor daadkracht. Maar niet in de zin van “tegen beter weten in door te zetten”. Wel door met kleine stappen te realiseren wat mogelijk is.

Onlinesessies, HRwijs trakteert! 

Zin om je verder te verdiepen in veerkracht en handvaten aangereikt te krijgen om met jouw team veerkrachtig om te gaan met de coronacrisis?

Reeks 1

Reeks 2

Reeks 3

Praktisch:

  • Voor directies, leidinggevenden, coördinatoren, personeelsverantwoordelijken, …
    van sociale ondernemingen.
  • Gratis deelname.
  • Inschijven verplicht.
  • Kleine groep deelnemers.
  • Onlinesessie via Zoom.  
  • Inschrijven kan voor elke sessie apart.

Kies de sessie van jouw keuze en vergroot de veerkracht van jezelf, je team en je organisatie!

Lees ook

Morele stress … een kans om te groeien naar morele veerkracht!

Morele stress … een kans om te groeien naar morele veerkracht!

Morele stress is het wrange gevoel dat mensen ervaren wanneer ze hun waarden en visie op goede zorg, op het 'goede' doen, niet in de praktijk kunnen brengen. 

Online platform verhoogt veerkracht van zorgverleners

Online platform verhoogt veerkracht van zorgverleners

De zorgsector geeft vandaag alles wat ze heeft. Verwacht wordt dat deze inspanning weken, zo niet maanden zal moeten worden aangehouden. Maar wie zorgt er voor de zorgver…

Onze meest gestelde HR-vragen

Onze meest gestelde HR-vragen

De social profit is een levendige sector met veel projecten en uitdagingen. En dus duiken er regelmatig vragen op, ook over medewerkersbeleid.