De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

7 principes voor leerrijke jobs

7 principes voor leerrijke jobs

Zijn de jobs ook in jouw onderneming 'leerrijk' en toereikend? Krijgen de collega's voldoende impulsen om hun competenties blijvend te ontwikkelen? Hopelijk wel, want het is een van de redenen waarom mensen motivatie in hun job blijven vinden. 

Dialooginstrument

Op de website innovatiefaandeslag verduidelijkt één van de tools 7 punten die je kan gebruiken om dit vraagstuk te onderzoeken of er minstens oog voor te hebben in de dagelijkse werking. Je krijgt de mogelijkheid heel expliciet (deel)aspecten van het werk aan te pakken. Ook kan je het gebruiken bij het afwegen van nieuw te nemen maatregelen.

Let wel!

Met het idee aan de slag gaan, doe je in team. Anders haalt een wankele keten het concept onderuit… Peilen naar de effectieve ervaringen bij medewerkers is de boodschap. Zij zijn degenen die het beste een zicht op situatie hebben.

Liever eerst een praktijkgetuigenis? Waak vzw, een maatwerkbedrijf uit West-Vlaanderen pakte het thema al aan.

Ontwikkeld door

Deze checklist leerrijke jobs komt van oorsprong van de website Innovatiefaandeslag.be. Die kwam tot stand door de samenwerking van VOV, Workitects (vroeger Flanders Synergy), SERV, VDAB, HUB, Motus en KHLim.

Check nu of de jobs in jouw organisatie leerrijk zijn

Lees ook

Liesbeth Ponsaerts

Liesbeth Ponsaerts

Liesbeth is sinds 2003 de bezieler van vzw Vorm. Gepassioneerd door lerende organisaties zorgt ze samen met haar enthousiaste team voor vorming, training en coaching in d…

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Inclusief ondernemen is geen rocket science

Arbeidsmarkt-expert en docent-onderzoeker in HRM aan de Odisee Hogeschool Bart Moens geeft samen met Verso en andere partners mee vorm aan nieuw project rond inclusie op …

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

Echt het verschil maken met inclusief ondernemen

“Ja, we maakten een vreugdedansje toen we een ‘go’ kregen”, zeggen Kirsten D’Hooghe en Katleen Schueremans."