7 principes voor leerrijke jobs

7 principes voor leerrijke jobs

Zijn de jobs ook in jouw onderneming 'leerrijk' en toereikend? Krijgen de collega's voldoende impulsen om hun competenties blijvend te ontwikkelen? 

Hopelijk wel, want het is een van de redenen waarom mensen motivatie in hun job blijven vinden. 

Dialooginstrument

Op de website innovatiefaandeslag verduidelijkt één van de tools 7 punten die je kan gebruiken om dit vraagstuk te onderzoeken of er minstens oog voor te hebben in de dagelijkse werking. Je krijgt de mogelijkheid heel expliciet (deel)aspecten van het werk aan te pakken. Ook kan je het gebruiken bij het afwegen van nieuw te nemen maatregelen.

Let wel!

Met het idee aan de slag gaan, doe je in team. Anders haalt een wankele keten het concept onderuit… Peilen naar de effectieve ervaringen bij medewerkers is de boodschap. Zij zijn degenen die het beste een zicht op situatie hebben.

Liever eerst een praktijkgetuigenis? Waak vzw, een maatwerkbedrijf uit West-Vlaanderen pakte het thema al aan.

Ontwikkeld door

Deze checklist leerrijke jobs komt van oorsprong van de website Innovatiefaandeslag.be. Die kwam tot stand door de samenwerking van VOV, Workitects (vroeger Flanders Synergy), SERV, VDAB, HUB, Motus en KHLim.

Check nu of de jobs in jouw organisatie leerrijk zijn

Lees ook

Formeel en non-formeel leren

Formeel en non-formeel leren

Hoewel we bij leren bijna automatisch aan formele leervormen zoals een cursus, een congres of een studiedag denken, gebeurt leren meestal tijdens activiteiten die niet ex…

Met deze tips over digitaal leren ben je weer helemaal mee!

Met deze tips over digitaal leren ben je weer helemaal mee!

2020 zal hoogstwaarschijnlijk gezien worden als het jaar waarin het digitale werken en leren met reuzesprongen vooruit ging. Aan zo’n versnelling zijn er voor- en…

Karavaan vzw: 'leren doe je door te doen'

Karavaan vzw: 'leren doe je door te doen'

Karavaan integreert de principes van ervaringsgericht leren in alle aspecten van hun werking.