Ook in coronatijden staan HRwijs en partners voor je klaar!

Ook in coronatijden staan HRwijs en partners voor je klaar!

Zit je in tijden van Corona met vragen rond je medewerkersbeleid? HRwijs en partners staan voor je klaar!  

We leven in bizarre tijden: medewerkers in zorg en welzijn draaien nu overuren, terwijl in andere sectoren zoals de socioculturele er dan weer noodgedwongen veel mensen in tijdelijke werkloosheid gaan. Heel wat medewerkers werken ook van thuis uit, al dan niet met de combinatiedruk van kinderen. 

Dit alles leidt tot een heleboel vragen rond je medewerkersbeleid zoals: hoe ga je om met leidinggeven vanop afstand? Hoe blijf je inzetten op een goede teamwerking? Hoe zorg je voor onboarding van nieuwe medewerkers? Maar geen nood, ook in coronatijden, sta je er niet alleen voor. HRwijs en partners staan voor je klaar!  

HRwijs 

De voorbije jaren investeerden we al in een uitgebreide online database www.verso-net.be/hrwijs met algemene info over HR-beleid. Maar je vindt er ook tools waarmee je zelf aan de slag kan, goede praktijkvoorbeelden uit collega-vzw's en een HR-expertenpool. Zoals steeds kan je daar dus zelf in gaan grasduinen. Vind je niet direct wat je zoekt? Laat het ons weten!

Of misschien leent deze periode zich net goed voor een interne reflectie-oefening? Dan kan je beroep doen op ons aanbod van een gratis HRscan. Helemaal mogelijk vanop veilige afstand! Via een online bevraging verzamelen we input en nadien bespreken we de resultaten via een videoconferentie. Informeer ernaar bij Saskia Hart.  

Ontdek ook onze workshops Gent op 3 september of deze in samenwerking met VIVO. 

Onze partners 

Verso-HRwijs gelooft sterk in de kracht van netwerken. Partnerschappen met Acerta, de SERV, VDAB en Vlaams Instituut Gezond Leven zijn hiervan het resultaat. Maar kende je Workitects en Probis al? Snor hen op in ons lijstje: 

SERV 

Al van de werkbaarheidscheques gehoord? Neen? Of was je ze misschien uit het oog verloren? Dan is dit hét moment om (opnieuw) kennis te maken. Door de coronatijden zetten we ze met stip bovenaan deze lijst. Want wie kan nu geen financieel duwtje in de rug gebruiken? De werkbaarheidscheques helpen je om extra aandacht te geven aan werkbaar werk voor jou en je medewerkers. En er is nog meer goed nieuws: het toepassingsgebied werd recent uitgebreid! Niet enkel voor de scan en het actieplan kan je een terugbetaling vragen. Ook de acties en opleidingen krijgen een plaats in de geldbuidel. 

VDAB 

Onderging jouw onderneming ook een nieuwe start? Of komt die er nog aan? Corona zet de wereld van onze sectoren nog steeds op zijn kop. Zo veel is duidelijk. Tijdelijke werkloosheid, al wat de klok slaat, maar ook snel in te vullen vacatures zijn het gevolg. ‘Laat je #COVID19-vacatures extra in de verf zetten op onze website’, zegt VDAB. ‘Dan gaan we er snel mee aan de slag.’ 

Alleszins ervaar je ongetwijfeld heel wat vragen en onzekerheden. VDAB biedt daarom de online cursus Veilig van je kot naar je werk aan. Zo kunnen je medewerkers alvast met een gerust hart op weg naar het werk en terug. 

Wie nog niet naar collega’s en klanten mag rennen, kan van start gaan met een 500-tal opleidingen. Voor jou als leidinggevende, HR-verantwoordelijke en je medewerkers. Zomaar vanuit je zetel of aan je bureaustoel thuis. Enkel internet en een vleugje tijd zijn nodig. Wordt VDAB de Netflix van de opleidingswereld? Als het van hen afhangt, gaan we in 2020 allemaal bingeleren!   

Vlaams Instituut Gezond Leven 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven streeft naar een gezonder Vlaanderen. Ze willen mensen op een toegankelijke manier stimuleren om gezond(er) te leven en te werken. Hun experten komen naar buiten met onderbouwd advies, pakketten, opleidingen en een app over gezonde voeding 

Speciaal voor deze coronatijden stelde het team Gezond werken, samen met de Vereniging van ergonomen (VERV), 10 tips voor thuiswerkers op. Lang stilzitten is een van de aandachtspunten, bevestigen ze. Ook op het werk kan dat een probleem zijn. Daarom start het instituut met een actie waardoor je stabureaus met korting kan kopen. 

Probis Group 

Als Probis Group zijn ze misschien minder bekend, maar hun afdeling vzw Vorm ken je wellicht wel. In real life of op het net, via eVorm.be. In open aanbod of in je eigen organisatie. Het is allemaal mogelijk. Dan heb je nog broertje CCSelect. Die ondersteunt je bij je zoektocht naar nieuwe medewerkers. ProbisConsult vervoegt ten slotte het rijtje. Die adviseert dan weer bij de strategie en organisatie van je werking of geeft antwoorden op je financiële vragen. Een ‘manusje van (bijna) alles’ dus, die Probis Group!  

Workitects  

Wil jij ook één van de slagkrachtigste ondernemingen zijn op Vlaamse bodem? Heb jij ook nood aan werkbaar werk? Dan kan je beroep doen op Workitects. Zij helpen je op weg naar een goed organisatieontwerp. Ze doen dat met eigen tools. Geen nattevingerwerk, maar evidenced-based kwaliteit. Toch nog liever eerst op verkenning gaan in hun ander aanbod? Volg dan een van hun opleidingen of een klankbordsessie en zet jezelf zo een stapje verder in de goede richting.   

Acerta 

De maatregelen die de regering heeft opgelegd hebben grote gevolgen voor jou als werkgever. Thuiswerk, 'social distancing', overbruggingsrecht voor zelfstandigen, de coronaprocedure rond tijdelijke werkloosheid,... Je zit ongetwijfeld met veel vragen over de gevolgen van deze maatregelen voor jouw werksituatie. Aan de hand van veelgestelde vragen over het coronavirus biedt Acerta in een mooi overzicht aan iedereen een eerste antwoord. Laat je er inspireren door antwoorden op vragen als ‘Hoe zorg je voor teamgevoel op afstand?’ of bekijk het webinar Authentiek leiderschap. 

De HRwijs-expertenpool 

Weet dat deze partners niet de enige zijn die voor je klaar staan! Ook onze pool van een 30-tal experten waar we al jaren mee in zee gaan, springt voor je in de bres. Stel hen gerust je vragen en je krijgt in hoogsteigen persoon een antwoord op maat. 

Je staat er dus niet alleen voor

Zit je in deze bijzondere tijden nog met vragen rond de zorg voor je medewerkers? Of wil je gewoon even een goed gesprek, een frisse blik van een externe? Weet dan dat de Verso-adviseurs voor je klaarstaan met een luisterend oor (voor zover we dat thuiswerken niet combineren met kinderen 😊)! Dit kan per telefoon of via conference call. 

Stel je vraag hier! 

Lees ook

Thuiswerken in tijden van corona: 5 HR-tips voor een efficiënt verloop

Thuiswerken in tijden van corona: 5 HR-tips voor een efficiënt verloop

Hoe efficiënt is thuiswerk als je daarnaast ook je kinderen onderwijst? Hoe onderhoud je je team op afstand? En hoe zorg je ervoor dat je collega’s op het eind…

Met deze tips over digitaal leren ben je weer helemaal mee!

Met deze tips over digitaal leren ben je weer helemaal mee!

2020 zal hoogstwaarschijnlijk gezien worden als het jaar waarin het digitale werken en leren met reuzesprongen vooruit ging. Aan zo’n versnelling zijn er voor- en…

10 tips voor een veilige werkplek

10 tips voor een veilige werkplek

Deze 10 tips zijn gebaseerd op de generieke gids die door de federale overheid werd verspreid.