De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Doe in 2020 mee aan een jobswitch!

Doe in 2020 mee aan een jobswitch!

Wat als je even kon meedraaien op een andere, prikkelende werkomgeving en zo je competenties en talenten on the job kon aanscherpen zonder je huidige baan en rechten te verliezen? 

Deze vraag wordt onderzocht in de 8 SWITCH-projecten die sinds begin 2019 lopen.

8 ESF-promotoren zetten in 2019 de nodige voorbereidende stappen om een leeruitwisselingsnetwerk uit te bouwen. Ze bekeken welke concrete leeruitwisselingen mogelijk zijn tussen individuele werknemers van verschillende organisaties en matchten de leerbehoeften van SWITCH-deelnemers aan interessante leerplekken. Daarnaast werkten ze de vereiste juridische en organisatorische voorwaarden uit. Eind 2019 werd bekeken of de voorbereidende stappen voldoende waren om effectief te mogen uitwisselen in 2020 en alle 8 projecten kregen groen licht.

Eerste jobswitchers aan de slag

Inmiddels zijn de eerste jobswitchers effectief aan de slag. Zo zijn er uitwisselingen tussen kinderbegeleiders/coördinatoren in de sector van de kinderopvang, intersectorale uitwisselingen rond het werken met drones, uitwisselingen in de logistieke sector, uitwisselingen met een focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen, uitwisselingen tussen non-profit en profit, uitwisselingen op vlak van sociale vaardigheden, uitwisselingen tussen leidinggevenden, … verspreid over heel Vlaanderen.

Stel je nog kandidaat voor een jobswitch in 2020!

In de loop van 2020 kunnen binnen deze 8 projecten nog nieuwe uitwisselingen uitgevoerd worden. 

Volgende 5 projecten zijn interessant voor de social profit:

Wie interesse heeft om als onderneming of werknemer deel te nemen aan een leeruitwisselingstraject, kan steeds contact opnemen met één van de projectpromotoren.

Lees ook

BEWEL biedt medewerkers een digitale leeromgeving

BEWEL biedt medewerkers een digitale leeromgeving

In volle coronacrisis maakten heel wat organisaties kennis met e-learning. Maatwerkbedrijf Bewel ging hier al eerder mee aan de slag.

Waarom jongeren vertrekken

Waarom jongeren vertrekken

“Werknemers jonger dan 30 jaar zijn sneller geneigd om een nieuwe baan te zoeken.” Dit is een vaststelling die we van sociale ondernemingen opvingen. …

Gratis HR-opleidingsaanbod

Gratis HR-opleidingsaanbod

Een gratis vormingsaanbod over actuele HR-thema’s, speciaal voor sociale ondernemingen.