Roeland Broeckaert

Roeland Broeckaert is oprichter van Roedel consulteen collectief dat mensen en organisaties tot hun volle potentieel wil laten ontwikkelen. 

Roedel Consult biedt ondersteuning in (dienend) leiderschapsontwikkeling en (responsieve) organisatieontwikkeling. 

Roeland Broeckaert

Enkele jaren terug schreef hij het boek Dienend Leidinggeven, een praktische handleiding over leiderschap. Over hoe je je leiderschap organiseert rond de drie basisbehoeften van je medewerker, ook wel gekend als de behoeften ABC: (A) autonomie, (B) binding met de organisatie en (C) competentie.

Hij schreef in 2021 zijn tweede boek Respond!. Hierin beschrijft hij een methode om op een "cyane" manier een traditionele, piramidale organisatie heruit te vinden tot een responsieve organisatie. Vier jaar praktijkonderzoek in de meest uiteenlopende organisaties bracht hem tot een methode die teams kan helpen om blijvend veerkrachtig, zelforganiserend en responsief te worden. Om zo nieuwe werkplekken te creëren, gebaseerd op vertrouwen, verbinding en gedeelde verantwoordelijkheid. Respond! toont hoe je op die manier met meer flexibiliteit betere antwoorden vindt voor de uitdagingen in jouw organisatie.

Kan je niet meer wachten en wil je al graag een eerste keer kennismaken met Roelands visie? Een filmpje geeft je al een goede indruk wat 'respond'ability inhoudt.

Of laat je inspireren door het artikel ‘Zelfsturing is een vlag die de lading niet dekt’

Website: www.roedelconsult.be

Email: roeland@roedelconsult.be

Telefoon: 0486/40.77.96

Thema's: 

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Verbindende communicatie
  • Ontwikkeling personeel
  • Organisatietransformatie

Actief in: 

  • Antwerpen
  • Brussel
  • Limburg
  • Oost-Vlaanderen
  • Vlaams-Brabant
  • West-Vlaanderen

 

Lees ook

Sonja Reckers

Sonja Reckers

Sonja is gepassioneerd door werkcontexten te creëren die het mogelijk maken het beste uit medewerkers te halen.

Micheline Moerman

Micheline Moerman

Micheline Moerman heeft meer dan 15 jaar praktijkervaring in de zorg in diverse rollen en functies wat haar een realistische kijk geeft op de uitdagingen waar (zorg)medew…

Tom Iterbeke

Tom Iterbeke

Tom ondersteunt medewerkers, leidinggevenden, teams en organisaties om hun volle potentieel te ontwikkelen. Dat doet hij als trainer, coach en adviseur voor Tweetakt…

Tom Vandooren

Tom Vandooren

Tom Vandooren is sociaal werker en behaalde later nog een master in de toepaste organisatie- en personeelspsychologie.…