De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Vragenlijst persoonlijke waarden

Vragenlijst persoonlijke waarden

Het eenvoudige online waardenonderzoek van het Barrett value centre vul je in op een paar minuten en levert een kort rapport en twee aangepaste oefeningen op.

Je wordt gevraagd 10 woorden te selecteren uit een lijst van waarden/gedragingen. Op basis hiervan wordt een kort rapport opgesteld dat in je mailbox terecht komt.

Je kan de oefeningen gebruiken tijdens het voeren van gesprekken met (al dan niet nieuwe) medewerkers.

Opgelet echter met het gebruiken van de test als waterdichte persoonlijkheidstest!

BVC_inlineLogo_Web_Transparent_paddedHeight.png

COMMENTAAR VAN EEN EXPERT

De ‘vragenlijst persoonlijke waarden’ geeft een basisantwoord op de waarden die je hebt. Ik heb hem vandaag voor het eerst ingevuld en ben benieuwd naar het resultaat. Het is een interessante tool om met medewerkers te doen.

Natuurlijk dient dit wel geïntegreerd te worden in een POP bijvoorbeeld om als instrument om de waarden van de persoon te leren kennen. Het geeft een eerste (in)zicht op de drijfveren van jezelf als persoon en het waarom van bepaald geuit gedrag.

De randvoorwaarde is wel veiligheid om de tool in te vullen. Het mag niet als een argument dienen om iemand te beoordelen, wel om te begrijpen, zelfinzicht, groei en reflectie.

Deze tool is het meest geschikt voor organisaties die het beste uit hun medewerkers willen halen in de zin van tevredenheid, welzijn en ontwikkeling.

Rachida Ouchoukout, Rachida coaching

Lees ook

Liesbeth Ponsaerts

Liesbeth Ponsaerts

Liesbeth is sinds 2003 de bezieler van vzw Vorm. Gepassioneerd door lerende organisaties zorgt ze samen met haar enthousiaste team voor vorming, training en coaching in d…

Wim Van Ammel

Wim Van Ammel

Inclusie en diversiteit op de werkvloer zijn hedendaagse HR uitdagingen voor vele organisaties. Wim en het ganse team van I-Diverso bekijken hoe je als inclusieve onderne…

Op weg naar een duurzaam loopbaanbeleid

Op weg naar een duurzaam loopbaanbeleid

Hoe geef je vorm aan een loopbaanbeleid voor je organisatie?