De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Vragenlijst persoonlijke waarden

Vragenlijst persoonlijke waarden

Het eenvoudige online waardenonderzoek van het Barrett value centre vul je in op een paar minuten en levert een kort rapport en twee aangepaste oefeningen op.

Je wordt gevraagd 10 woorden te selecteren uit een lijst van waarden/gedragingen. Op basis hiervan wordt een kort rapport opgesteld dat in je mailbox terecht komt.

Je kan de oefeningen gebruiken tijdens het voeren van gesprekken met (al dan niet nieuwe) medewerkers.

BVC_inlineLogo_Web_Transparent_paddedHeight.png

Commentaar van HR-experte Rachida Ouchoukout, Rachida coaching

De ‘vragenlijst persoonlijke waarden’ geeft een basisantwoord op de waarden die je hebt. Het geeft een eerste (in)zicht op de drijfveren van jezelf als persoon en het waarom van bepaald geuit gedrag. Natuurlijk dient dit wel geïntegreerd te worden in bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

De randvoorwaarde is wel veiligheid om de tool in te vullen. Het mag niet als een argument dienen om iemand te beoordelen, wel om te begrijpen, zelfinzicht, groei en reflectie.

Deze tool is het meest geschikt voor organisaties die het beste uit hun medewerkers willen halen in de zin van tevredenheid, welzijn en ontwikkeling.

Opgelet! Gebruik dergelijke testen nooit als waterdichte persoonlijkheidstest voor bijvoorbeeld selecties of bevorderingen! De typetjespsychologie, waarin men mensen in vakjes opdeelt op basis van een of meerdere kenmerken, gaat aan de realiteit voorbij en is dan ook wetenschappelijke nonsens! Lees hier meer over in onze blog "Science based HR ligt voor het grijpen".

Lees ook

Persoonlijk ontwikkelingsplan maken? Gebruik het Verso-sjabloon.

Persoonlijk ontwikkelingsplan maken? Gebruik het Verso-sjabloon.

Deze gebruiksklare leidraad helpt je een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) te maken – inclusief GRATIS sjabloon.

Liesbeth Ponsaerts

Liesbeth Ponsaerts

Liesbeth is sinds 2003 de bezieler van vzw Vorm. Gepassioneerd door lerende organisaties zorgt ze samen met haar enthousiaste team voor vorming, training en coaching in d…

Wim Van Ammel

Wim Van Ammel

Inclusie en diversiteit op de werkvloer zijn hedendaagse HR uitdagingen voor vele organisaties. Wim en het ganse team van I-Diverso bekijken hoe je als inclusieve onderne…