De coronacrisis heeft zoals in alle sectoren een grote impact op het management van sociale ondernemingen. Lees hier het laatste nieuws.

Vraag door met STARR

Vraag door met STARR

De STARR methodiek laat je toe om voor bepaalde competenties te weten te komen hoe iemand een bepaalde situatie aangepakt heeft in het verleden. STARR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie.

 

Commentaar van een HR-expert

"Deze tool bewijst zeker zijn nut in sollicitatiegesprekken. Immers, gedrag dat iemand stelde in het verleden, blijkt de beste voorspeller van toekomstig gedrag. In die zin is de STARR-methodiek betrouwbaarder dan casebesprekingen, die vaak sociaal wenselijke antwoorden oproepen. Zelf gebruik ik de STARR-methodiek geregeld in selectiegesprekken en dit in om het even welke organisatie. Buiten selectiegesprekken heb ik ze ook al gebruikt in het kader van waardering, waarbij medewerkers elkaar interviewen over succeservaringen en aan de hand van de STARR-methodiek die succeservaring onderbouwd zien met ingezette kwaliteiten en talenten. Een heel fijne oefening!"

Carine Drijkoningen

Lees ook

Hoe kun je multicultureel talent vinden en behouden?

Hoe kun je multicultureel talent vinden en behouden?

In 2019 ontwikkelde Verso een digitale gids 'Multicultureel talent vinden en behouden'

Voorbeeldbrieven sollicitatieprocedure

Voorbeeldbrieven sollicitatieprocedure

Een reeks voorbeeld-e-mails die je tijdens de sollicitatieprocedure kan gebruiken: 

Vragen voor sollicitatiegesprek

Vragen voor sollicitatiegesprek

Uitgebreide lijst van mogelijke vragen die je kan stellen tijdens een sollicitatiegesprek.